SAÜKAM Projelerini Hazırladı

SAÜKAM Projelerini Hazırladı
01.04.2014
796
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (SAÜKAM) üyesi akademisyenler, “Doğu Marmara Kadın Çalışmaları Platformu” kapsamında kendi alanlarına göre projelerini oluşturmaya başladı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile birlikte çalışmalarını sürdüren akademisyenler, hazırladıkları proje önerilerini SAÜ’de düzenledikleri bir seminerle paylaştı. Akademisyenler tarafından hazırlanan proje önerileri arasında cezaevlerindeki anne mahkûmların bilinçlendirilmesi, kadın eğitim programı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için erkeklerin bilinçlendirilmesi gibi başlıklar yer aldı.

SAÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Sazak, seminerde sunduğu projesinde ‘ataerkil sistemde kadının değeri’, ‘erkek için kadın nedir ve niçin?’ gibi sorularla erkeğin gözünden kadının anlaşılmasının sağlanması gerektiğini kaydetti.

SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nesrin Akıncı Çötok da, seminerde ‘kadın eğitim programı’ konulu projesini sundu. Yrd. Doç. Dr. Çötok, program kapsamında 30 yaş üstü kadınlara yönelik eğitim kampı oluşturularak kişisel gelişim, aile içi iletişim gibi konularda eğitim verilmesi gerektiğini vurguladı.

SAÜ Sakarya Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğr. Gör. Selcen Vodinalı ise, seminerde sunduğu projesinde, cezaevlerindeki anne mahkûmların bilinçlendirilmesi konusunu işledi. Proje sayesinde anneler üzerinden çocuklara ulaşılmasının sağlanacağını ifade eden Vodinalı, bu çocukların yetiştirilmesi konusunda annelerin bilinçlendirilmesinin şart olduğunu söyledi. Vodinalı, proje kapsamında anne mahkûmlara çeşitli konularda eğitim verilmesi, cezaevlerinde çocuk oyun odası bulunması, cezaevlerinde çocuk psikologlarının yer alması gibi öneriler de sundu.

Seminerde ayrıca, annelerin bilinçlendirilmesi için medyanın etkin bir şekilde kullanılması, eğitim otobüsleriyle anne ve çocuğa eğitim verilmesi gibi öneriler de yer aldı. Seminerde, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için erkeklere yönelik eğitici skeçler hazırlanması ve erkeklerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiği de vurgulandı.

SAÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser de, söz konusu projelerin en kısa zamanda MARKA’dan gelecek uzmanlarla paylaşılacağını ve uygulamaya geçeceğini söyledi.

01/04/2014 – ST
796 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.