SAÜKAM Eğitim Çalışmalarına Başladı

SAÜKAM Eğitim Çalışmalarına Başladı
26.03.2014
627
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi, Doğu Marmara Kadın Çalışmaları Platformu kapsamında MARKA ile birlikte eğitim çalışmalarına başladı.

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (SAÜKAM), Doğu Marmara Kadın Çalışmaları Platformu kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile birlikte eğitim çalışmalarına başladı. MARKA’dan gelen uzmanlar tarafından proje olanakları konusunda bilgilendirilen akademisyenler, kendi alanlarına göre proje hazırlıklarına başladı.

SAÜKAM olarak bugüne kadar tanınırlığımızı artırmaya ve pek çok probleme dikkat çekmeye yönelik konferanslar ve kongreler düzenlendiğini belirten SAÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser, “Şimdi hedefe yönelik yeni rotalar belirliyoruz. Örneğin Doğu Marmara Bölgesindeki üniversitelerimizin kadın araştırma merkezleri bir araya gelerek MARKA’nın desteğiyle Doğu Marmara Kadın Çalışmaları Platformunu oluşturduk. Bu platform bölgeye özel kadın ve çocuk sorunlarının saptanması ve akademik olarak çözüm önerileri sunmayı amaçlamaktadır. Her yıl 8 Martta Platform başkanı üniversite değişecek ve koordinasyonu sağlayacaktır. Bu yıl platform başkanı olarak 3 ana hedef belirledik: ulusal/uluslararası projeler,  kitaplar ve eğitim çalışmaları sağlayacağız. Bu konuda gerektiğinde üniversite dışı paydaşlarımızla işbirliği yapacağız. 2014-2015 dönemi için temamızı  ‘’BİZ VARIZ’’ olarak belirledik. BİZ de VARIZ diyen herkesi proje önerileriyle merkezimize müracaata davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Merkez site adresi: www.saukam.sakarya.edu.tr

E-Posta:  saukam@sakarya.edu.tr

26/03/2014 – YC


627 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.