SAÜ’den İşbirliği Protokolü

SAÜ’den İşbirliği Protokolü
12.08.2015
682
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Makine İmalatçıları Birliği ve Sakarya Müteahhitler Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları ile Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin işletmelerde yapacakları bir yarıyıllık ‘İşyeri Uygulaması’ konusunda Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) ve Sakarya Müteahhitler Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile SAMİB Başkanı Metin Kar ve Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş arasında imzalanan işbirliği protokolü, pratik çalışma yapacak olan SAÜ’lü öğrencilerin ilgili işletmelerde istihdam edilmesini kapsıyor. 7+1 ve 3+1 İşyeri Uygulamalarını kapsamında imzalanan işbirliği protokolü ile birlikte SAÜ’lü öğrencilerin sigortaları SGK hükümlerine göre Sakarya Üniversitesi tarafından ödenecek.

7+1 ve 3+1 projelerinin başarı ile uygulandığını ifade eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Bu tür projeler ile üniversite-sanayi işbirliği konusunda büyük ilerleme kaydettik. Bu projelerimiz diğer üniversitelere örnek olmaya devam ediyor. Öğrencilerimizin çalışma hayatına adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiğimiz proje başarılı bir şekilde devam ediyor. Projeden, iş hayatına bir adım önde başlayan öğrencilerimiz de işverenler de çok memnun” diye konuştu.

12/08/2015 – YC


682 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.