SAÜ’den Irak Ziyareti

SAÜ’den Irak Ziyareti
14.01.2016
663
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nden bir heyet Irak İnsani Gelişim Üniversitesi’nin (Câmiatu’t-tenmiye el-beşeriyye) davetlisi olarak Irak’a gitti.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, Öğrenci İşleri Dekanı Doç. Dr. Ahmet Özmen ve Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’dan oluşan SAÜ heyeti, Kuzey Irak’ın Süleymaniye şehrinde bulunan İnsani Gelişim Üniversitesi’ni ziyaret ederek üç gün boyunca üniversite yetkilileri ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

SAÜ Heyeti, ilk olarak Irak İnsani Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mariwan Ahmed Rasheed başkanlığındaki Mütevelli Heyeti ile bir araya geldi. Görüşmede iki üniversite arasında akademik işbirliği imkanları görüşüldü. SAÜ heyetinin ziyaretinden duydukları mutluluğu dile getiren Rektör Prof. Dr. Mariwan Ahmed Rasheed, üniversite olarak Bologna Sürecine geçmeyi hedeflendiklerini ve bu konuda Sakarya Üniversitesi’nin tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirtti. Prof. Dr. H. Mehmet Günay da davetlerinden dolayı ev sahibi rektöre teşekkür ederek Sakarya Üniversitesinin misyonu ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Görüşmede Doç. Dr. Ahmet Özmen tarafından Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi’nin (SABİS) tanıtımı yapıldı.

Ziyaretin ikinci gününde Öğrenci İşleri Dekanı Doç. Dr. Ahmet Özmen üniversite yetkililerine ve öğretim üyelerine Bologna Süreci konusunda İngilizce bir seminer verdi ve ardından öğretim üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

SAÜ heyeti ziyaretin son gününde ise, Irak İnsani Gelişim Üniversitesi’nin çeşitli birimlerini ziyaret ederek bazı dersleri kısa süreli olarak takip etme imkanı buldu. Aynı gün Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından üniversite yetkilileri ve öğretim üyelerine Sakarya Üniversitesi’ni tanıtan Arapça bir seminer verildi ve katılımcıların SAÜ ile ilgili soruları cevaplandırıldı.

SAÜ heyeti görüşmelerin ardından yurda döndü.

14.01.2016 – YC
663 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.