SAÜ’de Kutlu Doğum Programı

SAÜ’de Kutlu Doğum Programı
17.04.2014
495
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” teması ile kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, İlahiyat Fakültesi Dekanı Hacı Mehmet Günay, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İl Müftüsü İlyas Serenli ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Serenli, 2014 yılı temasının “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” olarak belirlendiğini anımsatarak, “Kutlu Doğum Programının Peygamberimizi anmaya, anmaktan öte onu anlamaya vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Günay da konuşmasında, kampüste kutlu doğum programlarının ikincisini düzenlediklerini ifade ederek, İl Müftülüğü ile birlikte düzenledikleri bu programın geniş katılımlı olması dolayısıyla duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından İlahiyat Fakültesi öğrencisi Sait Ali Çakıcı, izleyicilere Kuran-ı Kerim ziyafeti verdi. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayati Yılmaz’ın “Din Samimiyettir” başlıklı konuşmasının ardından İlahiyat Fakültesi öğrencileri, İmam Bûsirî’nin Hz. Muhammed’i öven şiiri Kaside-i Bürde’yi okudu. Çekiliş ile katılımcılara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı program, yine fakülte öğrencileri tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından düzenlenen Tasavvuf Konseri ile sona erdi.

17/04/2014 – ST


495 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.