SAÜ’de İran’ın Reform Süreci ve Siyaseti Konuşuldu

SAÜ’de İran’ın Reform Süreci ve Siyaseti Konuşuldu
05.12.2022
744
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası ilişkiler Öğrenci Topluluğu tarafından “Modern İran’da Reform, Muhafaza ve Siyaset” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Remzi Çetin konuşmacı olarak katıldı. İran’daki reform hareketlerinin konuşulduğu konferansta İran’ın tarihsel arka plandaki gelişmesi ve İran’da meydana gelen siyasi gelişmelerden bahsedildi.

İran’ın jeopolitik ve uluslararası alandaki konumundan bahseden Dr. Çetin İran’ın politikalarının uluslararası ilişkileri hangi alanda etkilediğine dair açıklamalarda bulundu.

Ülkenin jeolojik ve jeopolitik konumunu anlatan Dr. Çetin İran’ın bir ucunun Basra’ya diğer ucunun ise Hazar’a bakan bir geçiş ülkesi olduğunu aktardı. Ülkenin zengin bir jeopolitik yapıya sahip olduğunu ifade eden Dr. Çetin İran’ın toplumsal ve siyasi yapısına dair örnekler verdi. Dr. Çetin İran’ın her dönem mutlaka bir askeri darbe ile uğraştığını söyleyerek İran’ın rejimleri ve yönetim biçimleri hakkında bilgi verdi.

Konferans, Dr. Remzi Çetin’e teşekkür belgesi verilmesinin ardından sona erdi.


744 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.