SAÜ’de Genç Girişimciler Zirvesi

SAÜ’de Genç Girişimciler Zirvesi
18.04.2014
1.044
A+
A-

Doğa Koleji tarafından ‘tMBA Genç Girişimciler Zirvesi’ yapıldı.

Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen zirveye SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ile Doğa Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Şimşek başta olmak üzere eğitim ve iş camiasından birçok yönetici katıldı.

Rektör Prof. Dr. Elmas burada yaptığı konuşmasında, dünyada bilgi çağıyla birlikte eğitimde de bir dönüşüm yaşandığını belirterek, iş dünyasında artık yöneticilik vasıfları, iletişime, girişime açık olunması gibi özellikler aranmaya başlandığını ifade etti. Durağan olmayan, değişime, dönüşüme açık dinamik bireyler yetiştirmenin çağın gereği haline geldiğini anlatan Prof. Dr. Elmas, “Eğitim ortamları, sınıf ortamından sınıf dışı ortamlara doğru dönüşüyor. İlköğretimden lisansüstü eğitime kadar sekiz kademe içerisinde bu vasıflara sahip bireyler yetiştirmek için, öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının da kendisini geliştirmesi gerekiyor” dedi.

“Lise öğrencilerinin ortaöğretimde bu tür faaliyetlere girmesi ve Doğa Koleji’nin de buna öncülük yapması çok önemli” diyen Prof. Dr. Elmas, şöyle devam etti:

“Lise öğrencisi aldığı derslerin kazanımlarını iyi kavrayabilirse, üniversiteye girdiğinde de bu derslerden muaf olabilir. Üniversiteye giren bir öğrenci, lisede aldığı girişimcilik, bilişim gibi derslerde belirli koşullarla bu derslerden muaf olabilir. Sınav sistemi de buna uygun olarak ve öğrencinin yetkinliklerini dikkate alacak biçimde dönüştürülebilirse öğrenciye bu sistemi sağlamış oluruz. Üniversite olarak bu konuda destek olmak için bir rapor hazırlamayı planlıyoruz.”

Konuşmanın ardından Doğa Koleji Genel Müdür Yardımcısı Yasin Sarı, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a plaketini takdim etti. Zirve, diğer açılış konuşmaları ile devam etti.

18/04/2014 – ST
1.044 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.