SAÜ Yükselmeye Devam Ediyor

SAÜ Yükselmeye Devam Ediyor
22.08.2013
619
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Webometrics “Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması” Türk Üniversiteleri Listesinde 4 basamak birden yükselerek Türkiye’deki ilk 15 üniversite arasına girdi.

İspanya’nın “Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)” adlı araştırma kuruluşuna bağlı “Cybermetrics Lab” tarafından 2013 Ağustos ayında açıklanan “Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması” Türk üniversiteleri listesinde Şubat 2013 verilerine oranla 4 basamak birden yükselerek 14’üncü sıraya yerleşti.

SAÜ, dünya genelindeki yaklaşık 22 bin üniversitenin değerlendirildiği araştırmada 1.094’üncü olarak, bir önceki listeye göre dünya genelinde 31 basamak yükselmiş oldu. SAÜ, Türkiye listesinde de 164 üniversite arasından geçtiğimiz 6 ay içinde 4 basamak birden yükselerek 18’inci sıradan 14’üncü sıraya yükseldi. Avrupa üniversiteleri listesine ise SAÜ, 374’üncü sıradan giriş yaptı.

SAÜ, Alexa’da da 4’üncü Sıraya Yerleşti

İnternet kullanıcılarının erişim verilerini kullanarak ülke sıralamalarında popülerlik sıralaması yapan bir internet kuruluşu olan ABD merkezli Alexa tarafından yayımlanan listeye göre, Sakarya Üniversitesi Türkiye’deki diğer üniversiteler arasından 2 basamak yükselerek 4’üncü sırada yer aldı.

Sakarya Üniversitesi’nin web sayfası olan www.sakarya.edu.tr adresi ise Türkiye’deki tüm web siteleri arasından 693’ncü oldu.

21/08/2013-ST


619 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.