SAÜ Yükselişini Her Alanda Sürdürüyor

28.10.2015

Sakarya Üniversitesi, URAP 2015-2016 Türkiye sıralamasında 136 üniversite arasından 20 basamak birden yükselerek 34’üncü sırada yer aldı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesindeki URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı, 2015-2016 Türkiye sıralama sonuçlarını açıkladı. URAP 2014-2015 sıralamasında 54’üncü sırada yer alan SAÜ, Türkiye’deki 136 devlet ve vakıf üniversitesinin değerlendirildiği sıralamada 522 puanla 34’üncü sıraya yerleşti. SAÜ aynı sıralamada 95 devlet üniversitesi arasından ise 26’ncı sırada yer aldı.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP Araştırma Laboratuvarı, 2009 yılından bu yana Türkiye’deki üniversiteleri akademik performanslarına göre sıralıyor. Üniversitelere,  performanslarını görebilme ve kendilerini geliştirme olanağı sağlamasını amaçlayan URAP Türkiye sıralamasında, “makale sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen makale sayısı”, “atıf sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı”, “toplam bilimsel doküman sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı”, “doktora öğrenci sayısı”, “doktora öğrenci oranı” ve “öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı” olmak üzere 9 gösterge dikkate alındı.

28/10/2015 – ST