Gök Gürültülü

SAÜ Van’daki Binaları İnceleyecek

11.01.2012

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) , Van Valiliği arasında Van Merkez ve Erciş ilçesinde bulunan orta hasarlı binaların incelemesi konusunda protokol imzaladı.

Protokol gereği Van depreminden sonra yaklaşık 1000 orta hasarlı binanın onarım veya güçlendirme yapılabilirliği SAÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından tespit edilecek.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Van Valiliği ile imzaladığı protokol gereği, Van Merkez ve Erciş ilçelerindeki orta hasarlı binaları inceleyecek. Van’da meydana gelen depremler sonrasında orta hasarlı olarak derecelendirilen binaların teknik açıdan onarım veya güçlendirme yapılıp yapılmayacağı tespit edilecek. Van’da 1000 binayı inceleyecek olan SAÜ, karot alma yöntemiyle malzeme dayanımlarını belirleyecek.

Van Valiliği tarafından belirlenecek binalarda yapılacak olan inceleme, malzeme dayanımlarının belirlenmesi ve binalarda teknik olarak güçlendirme yapılıp yapılamayacağını SAÜ tarafından 40 günde tespit edilecek.

11/01/2012 – Haber Merkezi