SAÜ URAP Sıralamasında Dikkat Çekti

30.06.2015

ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı, tercih aşamasındaki üniversite adaylarına yönelik bir rapor hazırladı.

Sakarya Üniversitesi, 179 üniversitenin ülkemizde ve dünyada 23 bilim alanına göre durumuna yer verilen sıralamada Eğitim alanında 2’nci olarak büyük başarı gösterdi. Bu alanda dünya sıralamasında ise alanında 517'inci olan SAÜ'yü sırasıyla Karadeniz Teknik, Hacettepe, Anadolu Üniversiteleri izledi. URAP'ın 2015 yılı Etkileşimli Raporu'na göre dünya sıralamasında bin 364'üncü, Türkiye'de ise 44'üncü sırada yer alan SAÜ, diğer alanlarda ise üst sıralarda kendisine yer buldu.

SAÜ, Türkiye sıralamasında Dil, İletişim ve Kültür alanında 9’uncu, Güzel Sanatlar, Müzik ve Basın Yayın alanında 10’uncu, Kentsel Planlama ve Mimarlık 17’nci, Mühendislik alanında 20’nci, Matematik alanında ise 26’ncı sıralarda yer aldı. Güzel Sanatlar, Müzik ve Basın-Yayın alanında SAÜ, dünya sıralamasında da 421'inci sırada yer aldı.

30/06/2015 – ST