SAÜ Sürdürülebilir Gelecek Konuşmaları Başladı

SAÜ Sürdürülebilir Gelecek Konuşmaları Başladı
09.12.2023
606
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi (TOKAS) tarafından düzenlenen SAÜ Sürdürülebilir Gelecek Buluşmalarının açılış programı 6 Aralık 2023 Çarşamba günü Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı ve Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU, Sakarya Üniversitesinde sürdürülebilirlik ve topluma katkı faaliyetlerini koordine etmek üzere kurulan TOKAS tarafından organize edilen programın Sakarya Üniversitesinin hedefleri doğrultusunda oldukça önemli olduğunu ve bu tarz etkinliklerin devam edeceğini ifade ederek katılımlarından dolayı Esri Türkiye CEO’su Barış UZ’a ve tüm misafirlere teşekkürlerini iletti.

Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin de (SESAM) destek verdiği sayın Barış UZ, “Geleceğin İnşasında Coğrafi Bilgi Sistemlerinin (CBS) Sürdürülebilirlikteki Rolü” başlıklı konuşma gerçekleştirdi. SKA 11 Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar kapsamındaki konuşmasında Barış UZ, CBS’nin gündelik hayat ve iş dünyası üzerindeki kullanım alanlarını deprem, yangın ve sel gibi afetler üzerinden açıkladı, Esri Türkiye’nin bu kapsamda sunduğu hizmetlerden bahsetti ve gelecekte yapılabilecek çalışmalarla ilgili örnekler verdi.

Yoğun bir ilgi gören etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah DOĞAN, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin TURĞAY, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit YAŞAR, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Etkinliğimize katkılarından dolayı Sayın Barış UZ’a, Coğrafya Bölümünde görevli akademik personelimize ve Coğrafya Öğrenci Topluluğuna teşekkür ederiz.

 


606 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.