SAÜ Sakarya Basınını Ağırladı

SAÜ Sakarya Basınını Ağırladı
18.09.2014
727
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya’daki medya temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi Personel Lokali’nde gerçekleşen kahvaltılı sohbet toplantısına rektör yardımcıları, Genel Sekreter, fakülte dekanları, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ve çok sayıda medya temsilcisi katıldı.

Yaklaşık 90 Bin Öğrenci

Sohbet toplantısında Sakarya Üniversitesi’nin geldiği noktayla ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Üniversite olarak bir yandan evrensel kriterlere uyumlu hale gelirken bir yandan yerel ve kurumsal değerleri gözetmeye çalıştıklarını belirtti. Sakarya Üniversitesi’nin 42.000 lisans, 26.000 ön lisans, 10.500 Yüksek Lisans, 1.650 doktora ve 2.400 yabancı öğrenci olmak üzere toplamda 82.600 kayıtlı öğrenci sayısına ulaştığını belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yakında açıklanacak pedagojik formasyon öğrencileri ile bu sayısının 90 bine yaklaşacağını söyledi. Öğretim üyesi anlamında eksikliklerinin bulunduğunu ve 1.900 öğretim üyesine sahip olduklarını hatırlatan Rektör Elmas, son olarak alınan 210 kadro için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam başta olmak Sakarya Milletvekillerine teşekkürlerini sundu Ayrıca üniversiteye sağladıkları katkılardan dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu’na, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul’a ve tüm paydaşlara teşekkür etti.

Gelişime ve Yeniliğe Açık Üniversite

Sakarya Üniversitesi olarak eğitim alanında dünyada meydana gelen gelişmeleri yakından takip edip, kendilerini sürekli geliştirdiklerini ifade eden Rektör Elmas, dünyayı tanıyan, evrensel rekabete ve eleştirel düşünceye açık bireyler yetiştirmek amacında olduklarını söyledi. Rektör Elmas, bu doğrultuda, Sakarya Üniversitesi bünyesindeki tüm programların dünyanın her yerinde akredite olabilecek düzeyde olduğunu belirtti.

Sakarya Üniversitesi olarak konuşmaktan ziyade uygulamaya odaklandıklarını ifade eden Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “3+1” ve “7+1” modellerinde elde edilen başarıların bu anlayışın ürünü olduğunu söyledi. Farklı disiplinlerden seçmeli ders, sınıf dışı etkinliklerin krediye dahil edilmesi, öğrenci kulüplerinin sosyal etkinlik yoğunluğu gibi hamlelerle de başka üniversitelere model olacak uygulamalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Rektör Elmas, bütün bu çalışmaların neticesinde Sakarya Üniversitesi’nin mezunlarının, en kolay iş bulan 5 üniversiteden biri olduğunu kaydetti.

Son üç yılda bilimsel yayın sayısının yüzde 250 arttığını belirten Rektör Elmas, ARGE çalışmalarına ve yurt dışı eğitime de desteklerinin artarak sürdüğünü söyledi. Bu uygulamaların karşılığı olarak ulusal ve uluslararası kuruluşlardan “En İyi Teknopark Ödülü”, “Yenilikçi Üniversite Ödülü” ve “En Başarılı Üniversite Rektörü” ödüllerini aldıklarını dile getiren Prof. Dr. Elmas, “İki günü eşit olan ziyandadır” ilkesiyle üniversitenin kalitesini her gün arttırmaya devam edeceklerini belirtti. Eğitimde kaliteyi arttırma yolunda önemli gördükleri bir diğer konunun da öğretim üyelerinin yurtdışı üniversitelerle bilgi ve deneyim paylaşımı olduğunu söyleyen Elmas, geçtiğimiz yıl yurt dışına giden öğretim elemanı sayısının 700’ü aştığını ve bu alanda da çok önemli mesafe alındığına değindi.

Sakarya Üniversitesi olarak bir yandan evrensel rekabete açıkken diğer yandan şehirle bütünleşmeye büyük önem verdiklerini söyleyen Rektör Elmas, bu çerçevede basın mensupları ile birlikte tüm paydaşların fikir ve desteğine açık olduklarını ifade etti.

Hedefimiz Dünyada İlk 500

Eğitim Fakültesi’nin Türkiye’de 3’üncü sırada, yapı ve şehircilik alanında 9’uncu sırada ve bu iki alanda dünyada ilk 500 içinde olduklarını belirten Elmas, üniversite olarak hedeflerinin tüm alanlarda bu çizgiye yerleşmek olduğunu bildirdi.

Sohbet toplantısının son bölümünde medya temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Elmas, bir soru üzerine ulaşım meselesinin tek taraflı olarak değil konunun tüm paydaşlarının ortak hareketle daha da iyileştirileceğine inandığını dile getirdi. Bir başka soru üzerine öğrencilerin barınma meselesi ile alakalı üniversitenin sosyoloji bölümünün akademik bir çalışma yaptığını, bu çalışmanın sonuçlarını beklediklerini ve paylaşacaklarını ifade etti. Özellikle Batı’daki üniversitelerde öğrencilerin bilhassa ilk iki yıl yurtlar gibi toplu yaşam alanlarında kalmasına önem verildiğini belirten Elmas, bu tür uygulamaların öğrencilere farklı disiplinleri tanıma ve sosyalleşme gibi olumlu katkılarının olacağına değindi.

18/09/2014 – EH
727 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.