SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinin Açılış Dersi

SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinin Açılış Dersi
20.10.2023
1.188
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2023-2024 akademik yılı açılış dersi, Prof. Dr. Sabahattin  Zaim konferans salonunda gerçekleştirildi.

Akademik yılı açılış programına, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcıları Dilek Arslan, Filiz Küni, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Aygin ve akademisyenler katıldı.

Dersin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, öncelikle ders içeriklerinin değiştirildiğini, lisans eğitimi süresinde de artık teoriden çok beceriye önem verileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Köseoğlu, derslerin akredite olması gibi konulara da değinirken yeni dönemde  öğrencilerin derslere katılımın sürekliliğine üniversite yönetimi olarak önem verdiklerini söyledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle buluşan Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Örgütlü yaptığı konuşmada öğrencilere bölümlerinin insan hayatına dokunabilen, ince işçilik gerektiren bir ekip işi olduğunu vurguladı. Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerini “joker meslek grubu” diye adlandıran Prof. Dr. Aziz Örgütlü, öğrencilere yabancı dil eğitimini mutlaka almaları gerektiğini ve bu lisans süreçleri içerisinde yaptıkları çalışmaların ilerleyen zamanlar için çok kıymetli olacağına da değindi.

Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Örgütlü, meslekte en önemli ve en temel kuralın hijyen olduğuna dikkat çekti. Pandemi sebebiyle geçmiş yıllarda Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin çevrimiçi eğitime geçmesinin de öğrencileri ve akademisyenleri olumsuz etkilediğini anlatan Prof. Dr. Aziz Öğütlü, sağlıkta temas olmadan eğitim olmayacağını söyledi.

Açılış dersi konuşmaların ardından, Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nun akademisyenlere teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi.

 

 

 
1.188 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.