Gök Gürültülü

SAÜ Proje Yarışmasında İkinci Oldu

29.11.2013

Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, “Havacılık ve Uzayda Yenilikçi Tasarımlar” alanında ikinci oldu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, “Havacılık ve Uzayda Yenilikçi Tasarımlar” konulu 6’ncı Necdet Eraslan Proje Yarışması’nda ikinci oldu.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen ve 2003 yılında Uçak Yüksek Mühendisi Necdet Eraslan’ı anmak amacıyla başlatılan “Necdet Eraslan Proje Yarışması”nın altıncısı, 23 Kasım’da İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi TAV Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yarışmanın ‘Bilim Kurulu Üyeleri’ olan Prof. Dr. Arsev Eraslan, Prof. Dr. A. Rüstem Aslan, Prof. Dr. M. Adil Yükselen, Prof. Dr. M. Fevzi Ünal, Doç. Dr. N. L. Okşan Çetiner Yıldırım, Doç. Dr. Vedat Ziya Doğan, Yrd. Doç. Dr. Hayri Acar, MMO Ankara Şube UHUM MDK üyesi Volkan Nalbantoğlu, MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arslan ve MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Saymanı Osman Serter tarafından yarışma sonucunda yapılan üçüncü değerlendirmede birincilik ödülüne hiçbir proje uygun görülmedi.

Yapılan değerlendirmede ikincilik ödülüne ise SAÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri Adalet Bozkan ile Yusuf Kuzu’nun hazırladığı ve lisans bitirme tezi olan “Epoksi Matrisli Aramid Takviyeli balistik Amaçlı Kompozit Malzeme” konulu çalışması layık görüldü.

Projenin danışmanlığını da yürüten Doç. Dr. Akın Akıncı, öğrencileri ile birlikte yapmış olduğu bitirme çalışmasının ‘Havacılık ve Uzayda Yenilikçi Tasarımlar’ temalı ‘6’ıncı Necdet Eraslan Proje Yarışması’nda ikincilik derecesine layık görülmesinin Sakarya Üniversitesi adına sevindirici olduğunu belirterek, bundan sonraki çalışmalarında aynı başarıyı sağlamanın temel hedefleri olacağını ifade etti.

28-11-2013 / ST