SAÜ Öğretim Üyeleri Macaristan’da

SAÜ Öğretim Üyeleri Macaristan’da
07.09.2012
517
A+
A-

 

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. H. Musa Taşdelen ve Doç. Dr. İsmail Hira, Macaristan’da düzenlenen Hun-Türk Kurultayı’na katıldı.

10-12 Ağustos 2012 tarihleri arasında Macaristan’ın Bugac Beldesinde bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Hun-Türk Kurultayı’na, Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. H. Musa Taşdelen ve Doç. Dr. İsmail Hira katıldı.

Macaristan Parlamentosu ve 21 ülke ve topluluğu temsilen heyetlerin katıldığı toplantıya, Türkiye’yi Kütahya milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu ile Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ olmak üzere Başbakanlık Türk ve Akraba topluluklar Başkanlığından 2 temsilci, Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. H. Musa Taşdelen ve Doç. Dr. İsmail Hira ve UKİD yöneticileriyle birlikte gazeteciler olmak üzere toplam 18 kişiden oluşan bir heyet temsil etti. Türk Heyetine ise Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Musa Taşdelen başkanlık etti.

Kurultaya, Kazakistan, Azerbaycan, Türkiye, Japonya, Özbekistan,.Kırgızistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Moğolistan, İtalya, Dağıstan, Tataristan, Başkırdistan, Saha-Yakut Özerk Cumhuriyeti, Tuva Özerk Cumhuriyeti, Buryatlar, Karakalpaklar, Tunguzlar, Uygurlar, Çuvaşlar’ı temsilen heyetler katıldı.

Macaristan Hükümeti tarafından da desteklenen Kurultay’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temsil edilmesine Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi tepki gösterdi. Buna karşılık Kurultay organizasyon komitesi, Kuzey Kıbrıslı Türklerin kardeş bir topluluk olduğunu ifade etti ve bundan sonra düzenlenecek bütün kurultaylarda temsil edilmek üzere davet edileceklerini belirtti.  Bu olay Kurultaya katılan bazı Macar milletvekilleri tarafından Macaristan Parlamentosu’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması çalışmalarının başlatılması kararının alınması konusunda ön ayak oldu.

07/09/2012 – YC
517 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.