SAÜ Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü Aldı

SAÜ Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü Aldı
14.11.2013
598
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türkiye, Avrupa ve Dünyada tanınan en saygın ödüllerden bir olan Türkiye Mükemmellikte Süreklilik ödülüne layık görüldü.

Bu yıl Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’ne aday olan ve Avrupa Kalite Vakfı’nın dünyaca tanınmış ‘EFQM Mükemmellik Modeli’ çerçevesinde 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Türkiye Mükemmellik Ödülü değerlendirmelerine tabi tutulan Sakarya Üniversitesi,  “Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü”ne layık görüldü.

Ülkemiz ve dünya yükseköğretim sistemi için örnek oluşturacak bir ilke daha imza atan Sakarya Üniversitesi’ne ödülü, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 22’nci Kalite Kongresi’ndeki ödül töreninde verildi. Yoğun katılımın ve heyecanın yaşandığı ödül töreninde SAÜ’nün başarısı dakikalarca ayakta alkışlandı.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’de verilen en büyük kalite ödülü olan Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü kazanmanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ödülü almalarında katkıları olan herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Elmas, bundan sonraki aşama olan Avrupa Kalite Ödülü’nün de çalışmalarına kurum olarak başlayacaklarını ifade etti.

Mükemmellik yolculuğunda başarı basamaklarını emin adımlarla çıkan SAÜ, daha öncesinde 2006 yılında aldığı 3 yıldız seviyesinde ve 2008 yılında aldığı 4 yıldız seviyesinde ‘Mükemmellikte Yetkinlik’ belgeleri ile başarısını ortaya sermiştir. SAÜ bu başarısını 2010 yılında “Ulusal Kalite Büyük Ödülü”nü alarak en üst noktaya taşımış ve 2013 yılında da “Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü” ile de başarısının kalıcılığını ve tüm kurumda benimsendiğini kanıtlamıştır. Tüm süreçlerinde ve sistemlerinde yaptığı yenilikçi uygulamaları ile bu başarıları göstermiş olan SAÜ, tüm süreçleriyle bu ödülleri almaya hak kazanan Türkiye’deki tek üniversite olma özelliğini de korumaktadır.

14-11-2013 / ST


598 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.