SAÜ Mezunlarının Sırtı Yere Gelmez

SAÜ Mezunlarının Sırtı Yere Gelmez
29.06.2016
1.119
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi 2016 yılı mezunlarını verdi. Törende konuşan Rektör Elmas, “Üniversitemizde dünyaya açık, dünyada tanınan ve kendi değerlerine bağlı mezunlar yetiştirmeyi misyon edinmiştir. Bunlar olduğu zaman Sakarya Üniversitesi’nin mezunlarının hayatta sırtı yere gelmez” dedi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, sektör temsilcileri, akademisyenler, mezun öğrencileri ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin özellikle son yıllarda bilimde, araştırmada ve projelerde çok büyük atak yaptığını, son yıllarda yapılan değerlendirmelerde geçmiş yıllara oranla üst sıralara tırmandığını, daha da üst sıralara çıkacağına inandığını söyledi. Teknoloji Fakültesi’nin ve tüm paydaşlarının bu başarıda katkısı olduğunu belirten Elmas, şöyle devam etti: “Üniversitemizdeki bu yükseliş Türkiye’de de örnek bir model olma yolundadır. Teknoloji fakülteleri, sanayi toplum ve iş dünyasıyla iç içe eğitim vermektedir. Bu modelde mezunlarımız önemli bir örnek teşkil edecekler. Fakültemizin akredite edilmiş olması da büyük bir adım. Böylece öğrencilerimiz dünyanın her yerinde geçerli olacak bir diplomaya sahip olacaklar. Üniversitemizde dünyaya açık, dünyada tanınan ve kendi değerlerine bağlı mezunlar yetiştirmeyi misyon edinmiştir. Bunlar olduğu zaman Sakarya Üniversitesi’nin mezunlarının hayatta sırtı yere gelmez. Mezunlarımıza başarılar diliyorum, onları tebrik ediyorum, hayatta yolları ve bahtları açık olsun.”

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da konuşmasında Teknoloji Fakültesi’nin MÜDEK akreditasyon başvurusu ile vermiş olduğu eğitimin dünya standardında olduğunu ispatlayan ilk ve tek Teknoloji Fakültesi olduğunu söyledi. Uyguladıkları 7+1 eğitim modeli, proje merkezli çalışmalar ve sektörle buluşma günleri gibi öncü faaliyetler gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Bugün 119 öğrencimizi uygulama becerisine sahip ve tecrübeli mühendisler olarak mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Birçoğu işe başlamış ya da iş teklifi almış, büyük bir kısmı kariyer planlamasını yapmış ve geleceğe ümitle bakan genç mühendislerimizi tebrik ediyor, onların yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Dekan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Sevgili genç mühendisler; Bizler, sizleri kendi dallarınızda iyi yetiştirmeye ve günümüz teknolojilerinin gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmaya çalıştık. Bugün alacağınız diplomalar, ailelerinizin, hocalarınızın, sektörlerin ve sizin yani hepimizin birlikte sarf ettiğimiz emeklerimizin gurur verici buluşmasını temsil ediyor. Sizler Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler hakkında imaj oluşturmaya devam edeceksiniz. Sizler, hem kendiniz, hem sizden sonraki arkadaşlarınız ve hem de teknoloji fakülteleri hakkında toplumdaki tanıtımda en önemli etkiye sahip elçilersiniz. Sizleri bir kez daha kutluyorum,  Gönüllerinizce bir gelecek, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mezuniyet Töreninde sektör temsilcileri de yoğun bir katılım gösterdi. SATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) Başkanı Güner Güney, SAMİB Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Çelik, MARKA Sakarya Koordinatörü Abdülkadir Uslu, TÜMSİAD Başkanı Murat Kesik, İŞKUR Müdür Yardımcısı Hüseyin Keskin, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkan Yardımcısı Cengiz Bayar, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası eski başkanı Selahattin Çakırsoy, SASKİ Scada Şube Müdürü Emre İsa Çomaklı, Akgün Seramik Genel Müdürü Nurettin Baş, Modern Döküm firmasından Sami Türk, Daloğlu Döküm firması sahibi Bora Ali Atalay, Ada Metalurji firması sahibi Salih Daldal,  Gizem Frit İdari İşler Müdürü Mücahit Tok, Tio Otomasyon firma sahibi Emre Beşir, Porte Elektronik sahibi Ümet Pek Parlak, Bortek firma sahibi Adnan Borazancıoğlu, Ateş Makine sahibi Cevat Ateş, Sakarya Genç İşadamları Derneği Başkanı Gökhan Korkmaz, Gün İnşaat sahibi Vahap Gün, TIRSAN Ar-Ge Müdürü Akif Tayfun Eren, mezuniyet törenine katılan sektör temscileri arasındaydı.

Mezuniyet Töreni, konuşmaların ardından dereceye giren mezunların ödülleri ve belgeleri verildi. Tören mezun öğrencilerin kep atmaları ile sona erdi.

29-06-2016 / ST
1.119 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.