Gök Gürültülü

SAÜ Kırılma Mekaniği Ekibinden TUSAŞ’a (TAI) Destek

24.10.2017

Sakarya Üniversitesi Hesaplamalı ve Deneysel Kırılma Mekaniği (HDKM) Laboratuvarı ekibi, Sakarya Teknokent A.Ş. Teknoloji Transfer Ofisi vasıtası ile yer aldığı, TÜBİTAK tarafından maddi destek sağlanan ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tarafından yürütülen milli bir projede ihtiyaç duyulan mekanik yorulma ve kırılma alanındaki çalışmalarını başarı ile tamamladı.

Proje kapsamında TAI ekibi ile birlikte çalışılarak, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Araştırma-Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (SARGEM) bünyesinde bulunan HDKM Laboratuvarındaki altyapı kullanıldı. Bu kapsamda, değişik geometri ve yükleme şartlarında numunelerin yorulma deneyleri gerçekleştirildi, modelleme tahminlerinin ve numunelerin yorulma emniyeti açısından doğrulamaları yapıldı. TAI personeli ve proje yöneticileri tarafından, proje kapsamında birlikte gerçekleştirilen aktivitelerin, üniversite-sanayi iş birliği ile üretken çalışmaların yapılabileceğini gösterdiği belirtildi. SAÜ HDKM Ekibi, kırılma mekaniği ve yorulma alanında resimlerde örnekleri bulunan bilimsel araştırma ve teknik çalışmalarına devam etmektedir.

Ayrıntılı Bilgi İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız..

www.cefmlab.sakarya.edu.tr/index_tr.htm

24.10.2017 – YC