SAÜ İstihdam Fuarına Hazırlanıyor

SAÜ İstihdam Fuarına Hazırlanıyor
29.04.2014
562
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Yerleşkesi’nde 14-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı’nın (SAGİF) hazırlıkları sürüyor.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan SAGİF, işgücü piyasasında işe girmeye hazır tüm statüdeki iş arayanların iş başvurusu yapabilmelerini ve işe girme fırsatı yakalayabilmelerinin yanında, işverenlere de işgücü desteğinde bulunabilmeyi amaçlıyor.

İşverenlerin işgücü ihtiyaçları, iş arayanların ise iş bulabilme ve işe girme ihtiyaçlarının karşılanacağı fuarda, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine işgücü piyasası hakkında bilgiler aktarılacak. Öğrenciler, staj, mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendilendirilecek. Ayrıca İŞKUR tarafından CV hazırlama iş arama becerileri, KOSGEB tarafından girişimcilik ve meslek yatırımcılığı, inovatif düşünce ve ar-ge konularında seminerleri düzenlenecek.

Üniversite öğrencilerinin yanı sıra, mesleki eğitim almış meslek lisesi mezun ve öğrencilerinin de fuara katılımıyla endüstri kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün karşılanması da hedefleniyor.

30/04/2014 – HM

 


562 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.