Hafif Sağanak

SAÜ ile Sakarya Ticaret Borsası İşbirliği Yapacak

04.06.2014

Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Ticaret Borsası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Üniversitesi Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM) ile Sakarya Ticaret Borsası (STB) arasında işbirliği ve koordinasyonun inşası ile geliştirilmesi amacıyla SAÜ Rektörlüğünde düzenlenen protokol imza törenine, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, STB Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, SESAM Müdürü Doç. Dr. Alev Erkilet ile SESAM ve STB yetkilileri katıldı.

Protokole göre, STB’nin araştırma kapasitesinin altyapısının geliştirilmesi, borsa organlarının,  çalışanlarının ve üyelerinin yetkinliklerinin yükseltilmesi amacıyla borsanın ilgili personellerine eğitim verilmesi; hem borsanın hem de üniversitenin ana stratejilerine uygun olarak kalkınma konularında projeler üretilmesi için çalıştaylar gerçekleştirilmesi konularında işbirliği yapılacak.

Protokolde ayrıca, sektörel ve bölgesel sorunların tespit edilerek bulunacak çözüm önerilerine yönelik politikaların geliştirilmesi konusunda SESAM ile işbirliği yapılması; gerektiğinde SESAM ile alan araştırmaları ve ortak projeler geliştirilmesi; sektörel tabanlı akademik çalışmalar yapılmasını yönlendirmek amacıyla SESAM özelinde üniversite ile işbirliği yapılması ve bu konudaki lisansüstü çalışmaların desteklenmesi noktasında işbirliğine gidilecek.

04/06/2014 – ST