SAÜ ile Leeds Metropolitan Üniversitesi İşbirliği Devam Ediyor

SAÜ ile Leeds Metropolitan Üniversitesi İşbirliği Devam Ediyor
06.05.2014
799
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ile Leeds Metropolitan Üniversitesi arasında, ortak ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimi konularında bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Leeds Metropolitan Üniversitesi’nden gelen heyeti, protokol kapsamında devam eden ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimi konularında bilgilendirdi.

Türkiye’de ilk defa uygulanan programa göre dünyanın dört bir tarafından ve Türkiye’den gelen öğrenciler, Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAUSEM) aracılığıyla, Türkiye’de veya İngiltere’de okuyarak Leeds Metropolitan Üniversitesi diplomasına sahip olabiliyor.

Sakarya Üniversitesi ve Leeds Metropolitan Üniversitesi arasında imzalanan bir protokole dayanan programa göre öğrenciler, ön lisans programlarında iki yıl İngilizce olarak SAÜ Kampüsü’nde eğitim görüyor. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, istekleri doğrultusunda Leeds Metropolitan Üniversitesi’nin müfredatına göre bir yıl daha eğitimlerini İngilizce alarak Leeds Metropolitan Üniversitesi lisans diplomasına sahip olabiliyor. Öğrenciler, bir yılı kapsayan bu eğitimi ister İngiltere’de, isterse Sakarya Üniversitesi’nde tamamlayabiliyorlar.

Program dâhilinde lisans bölümlerinde okumak isteyen öğrenciler, üç yılı kapsayan lisans tamamlama programının ilk iki yılını SAÜ’de, öğrencilerin isteği ve dil seviyesine bağlı olarak İngilizce veya Türkçe olarak alıyor. İlk iki yılı başarı ile tamamlayan öğrenciler, devam niteliğindeki üçüncü yılında, Leeds Metropolitan Üniversitesi’nin ilgili programının müfredatına göre eğitim görüyor. Öğrenciler bu kapsamda isteğe bağlı olarak İngiltere veya Türkiye’de İngilizce olarak programa devam edebiliyor. Programın üç yılını başarı ile tamamlayan öğrenciler, Leeds Metropolitan Üniversitesi Lisans Diploması almaya hak kazanıyor.

Program kapsamında yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler, eğitimlerini Sakarya Üniversitesi’nde İngilizce olarak tamamlayarak Leeds Metropolitan Üniversitesi yüksek lisans diplomasına sahip olabiliyorlar.

06/05/2014 – ST
799 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.