SAÜ İlahiyat Öğrencileri Bir Kez Daha Ürdün’de

SAÜ İlahiyat Öğrencileri Bir Kez Daha Ürdün’de
06.08.2014
695
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından organize edilen Arapça yaz kursuna katılmak için Ürdün’e gitti.

Kulliyyetu’l-Muctemai’l-‘Arabî Dil Merkezi tarafından verilecek kursa katılmak amacıyla 3 Ağustos Pazar günü başkent Amman’a giden öğrenciler, burada altı hafta boyunca Arapça dil eğitimi görecek. SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde Arapça Hazırlık Sınıfını bitirmiş olan öğrenciler, günde dört saat ve haftada beş gün olarak gerçekleşecek kurs süresince pratik konuşmalarını geliştirme imkânı bulacaklar. Kurs çerçevesinde Ürdün’ün Petra, Akabe, Ceraş, Vadi’r-ram, Aclun, el-Bahru’l-Meyyit, Kerek gibi tarihi ve turistik mekânlarına düzenlenecek gezilere katılacak olan öğrenciler, başta Ürdün Üniversitesi olmak üzere Ürdün’ün önde gelen yüksek öğretim kurumlarını da ziyaret edecek.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından sağlanan Arapça yaz kursuna, Sakarya dışındaki bazı ilahiyat fakültelerinden öğrencilerin de bulunduğu 68 kişilik kafile katılacak. İlahiyat Fakültesi öğretim elemanı Okt. Halil Uysal’ın başkanlık ettiği kafilenin 14 Eylül’de Türkiye’ye dönüş yapması planlanıyor.

06/08/2014 – ST


695 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.