SAÜ FCPAS Proje Ekibi 10. Uluslararası Kırılma Konferansı’na Katıldı

SAÜ FCPAS Proje Ekibi 10. Uluslararası Kırılma Konferansı’na Katıldı
06.05.2014
600
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi FCPAS Proje Ekibi, Kayseri’de düzenlenen 10’uncu Uluslararası Kırılma Konferansı’na katıldı.

TÜBİTAK tarafından 1001 proje kapsamında desteklenen “Kırılma ve Çatlak İlerleme Analiz Sistemi (Fracture and Crack Propagation Analysis System – FCPAS) – Aşama 2” adlı projede görev alan SAÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Osman Ayhan ve Yrd. Doç. Dr. Sedat İriç ile lisansüstü öğrencileri Oğuzhan Demir, Mürsel Derya ve Hakan Dündar, Kayseri Melikşah Üniversitesi’nde düzenlenen 10’uncu Uluslararası Kırılma Konferansı’na katıldı.

SAÜ FCPAS Proje Ekibi, 24-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenen konferansa dört bildiri ile katıldı. Proje Yöneticisi Prof. Dr. Ayhan, konferansta kırılma problemlerinin üç boyutlu modellenmesi ile ilgili FCPAS projesi kapsamında şu ana kadar yapılmış olan, SAÜ’de halen devam eden ve gelecekte yapılması planlanan bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Selçuk ve Melikşah Üniversiteleri öğretim üyelerinin de yer aldığı “Türkiye’de Hasar Çalışmaları ve Kırılma Konferansı Üzerine Değerlendirmeler” konulu panelde konuşan Prof. Dr. Ayhan, 2023 Vizyon projelerine Hesaplamalı Mekanik ve Hesaplamalı Kırılma Mekaniği alanında hazırlıklı olunması açısından fikirlerini katılımcılarla paylaştı.

Panelin sonunda, 11’inci Uluslararası Kırılma Mekaniği Konferansı’nın, hasar analizleri alanını da içerecek şekilde kapsamının genişletilerek yaklaşık iki yıl sonra Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilmesi önerildi. Söz konusu öneri, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul tarafından da desteklendi.

06/05/2014 – ST


600 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.