SAÜ Engelsiz Üniversite Ödülüne Layık Görüldü

SAÜ Engelsiz Üniversite Ödülüne Layık Görüldü
05.06.2023
2.093
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” teması kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Ödülü’ne layık görüldü.

Sakarya Üniversitesi, kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti sonucunda başarılı bulunan üniversitelere YÖK tarafından verilen ‘Engelsiz Üniversite Ödülü’ne layık görüldü. Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü başta olmak üzere çeşitli fakülte ve merkezlerde ‘Mekanda Erişilebilirlik’ ve ‘Eğitimde Erişilebilirlik’ kategorilerinde bayrak sahibi olan Sakarya Üniversitesi bu başarısına bir yenisini daha ekledi.

2018’den bu yana verilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri” sahiplerini buldu. ‘2023 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’ YÖK Başkanı Erol Özvar’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi hanesine 5 bayrak daha ekleyerek ödüle layık görüldü. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’a plaketi Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar tarafından takdim edildi. Tören’de birim temsilcisi Arş. Gör Huzeyfe Aydın’da hazır bulundu.

Özvar, törende yaptığı konuşmada, eğitimde fırsat eşitliğini her düzeyde sağlayabilmek amacıyla yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak için “engelsiz erişim” ve “engelsiz eğitim” başlığı adı altında çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Bu yıl 97 üniversiteden toplam 1.091 başvuru yapıldığını belirten Özvar, 56 üniversitenin toplam 295 bayrak almaya hak kazandığını bildirdi. Bu bayraklardan 152’sinin mekanda erişilebirliğe verilen “turuncu bayrak”, 92’sinin eğitimde erişilebilirliğe verilen “yeşil bayrak” ve 51’inin de sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirliğe verilen “mavi bayrak” olduğunu belirtti. YÖK Başkanı Erol Özvar, çabalarından ve çalışmalarından dolayı bayrak ödülüne hak kazanan tüm üniversiteleri ve çalışanları tebrik etti.

SAÜ, yaptığı başvuru neticesinde Hukuk Fakültesi; Mekanda Erişim, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi; Eğitimde Erişim, Mekanda Erişim, İşletme Fakültesi; Eğitimde Erişim, Yabancı Diller Yüksekokulu; Eğitimde Erişim alanlarında 5 bayrak kazandı. SAÜ ‘2023 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’nde kazandığı 5 bayrakla 11’nci sırayı Hacettepe Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ile paylaştı.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Hamza Al, “Sakarya Üniversitesi olarak Sapanca Gölü manzaralı eşsiz kampüsümüzde bütün öğrencilerimiz için karmaşadan uzak, daha da rahat bir eğitim alması amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Kampüsümüzdeki erişilebilirliği her noktaya yaymayı hedefliyoruz. Engelsiz kampüs birimimiz ile üniversitede öğrenim gören engelli öğrencilerimizin akademik, fiziksel, psikolojik, barınma ve sosyal alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit ederek sorunların çözümleri için var gücümüzle çalışıyoruz.” diye konuştu.


2.093 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.