Sapanca MYO Şehitlerin Huzurunda

Sapanca MYO Şehitlerin Huzurunda
14.04.2016
701
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu, Çanakkale Savaşlarının yıldönümü dolayısıyla ‘Milli Bilinç ve Tarih Kültür Gezisi’ düzenledi.

Çanakkale’nin tarihi önemini kavratmak, Çanakkale ruhunu tekrar yaşatmak ve ecdadımızın tarih yazdığı toprakları görmek amacıyla 8- 9 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Çanakkale gezisine okul öğrencileri ve çalışanları katıldı.

SAÜ Rektörlüğü’nden tahsis edilen araç Sapanca Halk Eğitim Merkezi’nden 8 Nisan Cuma gecesi saat 23.00’de yola çıktı. Grubun ilk durağı Çanakkale Çimenlik Kalesi oldu. Grup daha sonra Gelibolu’daki Şehitler Abidesi, Conkbayırı, 57’nci Alay Şehitliği, Çanakkale Anıtı, Deniz Müzesi, Seddülbahir, Kilitbahir ve Aynalı Çarşı gibi önemli noktaları ziyaret etti. Çanakkale’den Alaattin Saraç rehberliğinde tarihi tekrar hisseden katılımcılar, duygu dolu anlar yaşadı.

Geziye katılan öğrenciler, “Türkiye’de yaşayan herkesin Çanakkale’ye mutlaka gidip oradaki atmosferi yaşaması gerekir. Bize bu imkânı sağlayan Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” diyerek duygularını ifade ettiler.

14-04-2016 / ST


701 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.