Sapanca MYO Öğrencilerine Dış Ticaret Semineri

24.04.2015

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Başkan Vekili Nizamettin Ağar, SAÜ Sapanca MYO öğrencilerine dış ticaret semineri verdi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminerde konuşan Nizamettin Ağar, Türkiye’de dış ticaret hacminin büyük oranda Marmara bölgesinde gerçekleştiğini ve işlemlerin büyük oranda gümrük müşavirliklerince yürütüldüğünü söyledi.

Öğrencilere bu mesleğe ilgi duymaları durumunda gümrük müşavirliklerinde staj yapmaları gerektiğini hatırlatan Ağar, gümrük müşavirliğinin Türkiye’de 100 yıldan fazladır yürütülmekte olan bir meslek olduğunu, yapısı gereği titizlik ve ciddiyet istediğini belirtti.

24/04/2015 – EH