Sapanca MYO Mezunlarını Çoşku İle Uğurladı

Sapanca MYO Mezunlarını Çoşku İle Uğurladı
29.06.2015
686
A+
A-

Bu yıl kuruluşunun 20. Yılını kutlayan SAÜ Sapanca Meslek Yüksekokulu, 2014-2015 mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.

Sapanca Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan mezuniyet törenine Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Sapanca MYO Müdürü Prof.Dr. Mehmet Özen velilere seslenerek “Bizlere emanet ettiğiniz gözbebeği çocuklarınıza, sizin gösterdiğininiz hassasiyette ihtimam gösterip güzel ülkemizin yarınlarının teminatı olarak görüp bu bilinçle akademisyen ve idari kadromuzla birlikte onları gelecek yaşamlarına hazırladık” diye konuştu. Prof. Dr. Özen, “Yeni Sapanca MYO Kampüs alanının inşasında, eğitime kazandırılmasında büyük katkıları olan, başta Sapanca Belediyesi olmak üzere, Sakarya Üniversitesi’ne ve emeği geçen herkese şükranlarını iletiyorum” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nin vermiş olduğu mesleki uygulama (3+1 Modeli) sayesinde, öğrencilerin mezun olmadan iş hayatına hazırlanma, çalışma disiplini ve sektör deneyimi kazanma imkanına kavuştuğunu ifade eden Prof. Dr.Özen, bu sayede iş bulmada kolaylık sağlandığını ve nitelikli eleman açığının kapandığını belirtti. Mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğunu kaydeden Prof.Dr. Özen, öğrencilere gelecek yaşamlarında başarılar diledi.

Sapanca Belediye Başkanı Doç.Dr. Aydın Yılmazer de,  Sapanca’nın dolayısıyla ülkemizin kalkınması için eğitimin önemini vurgulayarak Sapanca Meslek Yüksekokulu’nun yerinin bu gelişmede çok önemli olduğunu eğitim alanında hizmetlerin artarak devam edeceğini ifade etti.  Mezun öğrencilere bunun bir bitiş olmadığını yeni bir akademik hayatın başlangıcı olabileceğini, ailelerin de desteği ile eğitimlerine devam ederek dürüst, çalışkan, üreten bireyler olarak ülkelerine hizmet etmeleri yolunda tavsiyelerde bulundu.

Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, “Çocuklar bizim en değerli varlığımız. Onları önemsiyoruz, değer veriyoruz. Onlara bırakabileceğimiz birçok meta olabilir. Maddi varlıklar olabilir. Bunların birçoğu geri dönüşü olmayan yiten, giden şeylerdir. Yarınları planlama adına hayatı anlamlı kılan en değerli şey kaliteli eğitimdir. Sapanca’da bu eğitimi alabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Onların geleceklerini ve mutluluğunu paylaşmak için bugün burada fedakarlıklarını esirgemeyen siz değerli velilerle bir araya gelerek çocuklarımızın mezuniyetini kutluyor, hayat yolculuğunda mezunlara başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Tören, okul birincisi Sinem Yılmaz tarafından okunan yemin ve keplerin fırlatılması ile sona erdi.

30/06/2015 -MfyA

 
686 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.