Sakarya Üniversitesi’nden Uluslararası İşbirliği

Sakarya Üniversitesi’nden Uluslararası İşbirliği
05.10.2011
691
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ’nün uluslararası işbirliği ağını genişletmek için Makedonya ve Kosova’da bir dizi akademik işbirliği protokolü imzaladı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ilk olarak 3 Ekim Pazartesi günü Makedonya’nın ilk üniversitesi olan Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Elmas burada Kiril Metodi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velimir Stojkovski ile birlikte akademik işbirliği protokolüne imza attı. İmzalanan protokol, fakülteler arasında işbirliği, öğrenci değişimi, elektronik öğrenme, seminer ve akademik toplantılara katılım, akademik yayınlar ve materyallerin değişimi, kısa dönemli akademik programlar gibi hususları içeriyor.

Rektör Elmas daha sonra Makedonya’nın önde gelen üniversitelerinden Kalkandelen Devlet Üniversitesi (State University of Tetova)’ni ziyaret etti, üniversitede incelemelerde bulundu. Elmas, Kalkandelen Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Agron Reka’yı makamında ziyaret ederek akademik işbirliği protokolü imzaladı.

Rektör Elmas, Makedonya temaslarının ardından 04 Ekim Salı günü Kosova’ya geçti. Burada ilk olarak Kosovanın en eski ve önemli üniversitesi olan Priştine Üniversitesi‘ni ziyaret etti. Üniversitede incelemelerde bulunan Elmas,  Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muje Rugova ile iki üniversite arasında  yükseklisans ve doktora öğrencilerinin Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim görmesine olanak sağlayan ek protokolü imzaladı. Rektör Elmas Priştine’de özel AAB Üniversitesi’ni de ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani tarafından kabul edildi. Kosova Sağlık Bakanlığı ile Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi arasında işbirliği imkanları ele alındı.

Rektör Elmas, 2 günlük programının ardından, 5 Ekim Çarşamba günü Sakarya’ya döndü.

Ziyaretiyle ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite olarak uluslararasılaşmaya çok önem verdiklerini vurguladı. Elmas şöyle konuştu: “Kosova ve Makedonya’daki Üniversitelerin ve diğer alanların gelişme süreci içine girdiği açıkça gözlenmektedir. Bölgelerde ülkemize karşı çok samimi duyguların da olduğu bilinmektedir. Uluslararasılaşmada Avrupa ve Amerika Ülkelerinin yanı sıra Balkanlardaki üniversitelerle de işbirliğine çok önem vermekteyiz. Öğrenci-öğretim elemanı değişimi ve ortak projeler yapmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu bağlamda Makedonya ve Kosova ziyaretimiz çok verimli geçti.” dedi.

05/10/2011 – SAÜ BHİM

 
691 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.