Sakarya Üniversitesi YÖK Değerlendirmesinden Başarıyla Geçti

Sakarya Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından dış değerlendirme sürecinden geçti.

Sakarya Üniversitesi YÖK Değerlendirmesinden Başarıyla Geçti
24.02.2017

YÖK’ün Sakarya Üniversitesi’ni değerlendiren komisyonun üyeleri Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, Prof. Dr. Süheyda Atalay, Prof. Dr. İsa Sağbaş, Ahmet Tunçay, Prof. Dr. Mehmet Korkmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni’den oluştu.

Kurul, saha ziyaretinde üniversite üst yönetimi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar ve Bilim Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi yönetimleri ve öğrencileri, daire başkanları, Teknokent, dış paydaşlardan oluşan bir STK grubu ile Biyomedikal Manyetik ve Yarı İletken Malzemeler UYGAR Merkezi ile görüştü.

YÖK Dış Değerlendirme Kurulu Sakarya Üniversitesi’nin, kalite güvence sistemi, kurum vizyonu, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı, yönetim sistemi ve kurumsal karar alma süreci alanlarında mevcut durumların yeterli ve geliştirmeye açık yönlerini değerlendirildi.

Evrensel Normlara Ulaşmakta Önemli Adım

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Dış Değerlendirme Süreçlerinin eğitim ve öğretimde evrensel normlara ulaşmada önemli bir adım olduğunu söyleyerek, “Dış değerlendirmeler, üniversitelere büyük katkı sağlayan süreçlerdir. En çok akredite programa sahip ve her yıl bir dış değerlendirme sürecinden geçen üniversitemiz, dış değerlendirme süreç ve sonuçlarında da Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biridir. Süreç boyunca titiz ve yoğun bir çalışma ortaya konuldu. Değerlendirme ekibine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

24/02/2017 – YC