Sakarya Üniversitesi Yayınları’nın 2023 Yılı İlk Kitabı Yayınlandı

Sakarya Üniversitesi Yayınları’nın 2023 Yılı İlk Kitabı Yayınlandı
23.06.2023
1.162
A+
A-

Pandemi sürecine ilişkin klinik deneyimleri ele alan, 67 yazarın katkı sunduğu ve 41 bölümden oluşan ‘Temelden Kliniğe COVID-19’ adlı kitap yayınlandı.

Birçok bilimsel çalışmanın bilim dünyasına kazandırılmasına öncülük eden Sakarya Üniversitesi Bilimsel Yayın Koordinatörlüğü, editörlüğünü Prof. Dr. Oğuz Karabay, Prof. Dr. Hamad Dheir ve Doç. Dr. Selçuk Yaylacı’nın yaptığı “Temelden Kliniğe COVID-19” isimli kitabı 2023 yılının ilk yayını olarak yayınladı.

COVİD’e ve Kitaba dair Editörden notlar…

2020 yılında başlayan COVID-19 virüsünün tüm dünyada pandemiye dönüşmesi ile sosyal ve çalışma hayatı, hasta bakım hizmetleri, araştırmalar ve hatta davranış tarzları etkilenirken, bu etkilenme sürecinden tüm dünya da benzer sorunlar yaşadı. Pandeminin geniş kitleler üzerinde başlayan etkisiyle ülkelerin neredeyse tamamında sağlık sistemleri büyük bir tehditle karşı karşıya kalırken, salgının toplumsal ve ekonomik yaşam üzerindeki tehditleri, bilinmez bir denklemi ortaya çıkardı.

Salgın ile ortaya çıkan bilinmeyenler, hastalara yönelik yaklaşımları, tedavi yöntemlerini ve bu tedavilere ilişkin hangi ilaçların verilmesi gerektiği konusunda birçok soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Son iki yıl zarfında birçok araştırma ve sonucunda ortaya çıkan deneyim, toplumun salgına karşı nasıl davranması gerektiği konusunda önemli tecrübeler kazandırdı.

Toplum, salgın sırasında ortaya çıkan bilgi kirliliğinin ne kadar zararlı olduğunu yaşayarak öğrenirken, aynı zamanda ülkeler arasındaki aşı savaşlarına da tanık oldu. Salgına karşı en önemli mücadele aracı olarak gösterilen aşıya olan talep ve yaygın kullanımı, salgının dinamiklerini de zaman içerisinde değiştirdi.

Salgın dönemi olarak anılan 2020-2022 yılları, doğru bilgilere ulaşılması konusunda hekimlerin ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Bu kaynak kitap da salgın sürecinde bizzat yaşanarak elde edilen tecrübelerin kaleme alınmasıyla oluşturulmuştur.

Bu kitabı, canı pahasına COVID-19 ile savaşan ve hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına armağan ediyoruz.


1.162 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.