Sakarya Üniversitesi Türkiye’nin Geleceğine Yön Veriyor

Sakarya Üniversitesi Türkiye’nin Geleceğine Yön Veriyor
27.06.2016
1.472
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Üniversitemizin mezun sayısı bu seneki mezunları ile birlikte 170 bine yaklaştı. Sakarya Üniversitesi Türkiye’nin değerlerine ve geleceğine yön veren büyük bir aile haline geldi” dedi.

Spor Bilimleri Fakültesi Stadı’nda gerçekleşen törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Atilla Arkan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz, akademisyenler, mezun öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, törende bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve mezunları tebrik ettiğini belirterek, “Mezun olan öğrencilerimizin üniversitelerini unutmamalarını diliyorum. Ailelerin evlat yetiştirmede ne kadar titizlik gösterdiğini biliyorum. En büyük emek sizlerin. En büyük alkışı da sizler hak ediyorsunuz. Giderek büyüyen bir aile olan üniversitemizin mezun sayısı bu seneki mezunları ile birlikte 170 bine yaklaştı. Bir yılda da yaklaşık 15 bin mezun veriyoruz. Sakarya Üniversitesi Türkiye’nin değerlerine ve geleceğine yön veren büyük bir aile haline geldi. Bu sözlerle mezun olan öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Dekan Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz ise 4 ayrı bölümde 148 mezun verdiklerini ifade ederek, mezun öğrencileri kutladı ve ailelere de emeklerinden ötürü teşekkür etti. İleriki yıllarda akredite bölümlerin de olmasını arzu ettiklerini belirten Kurnaz, mezun öğrencilerin üniversitede edindikleri bilgi ve tecrübeleri daha mutlu bir hayat sürdürmeleri için kullanmaları tavsiyelerini verdi.

Bölümlerinde birinci olan öğrencilere takdir belgeleri ve ödüllerinin verilmesinin ardından mezun olan tüm öğrencilerin diplomaları takdim edildi.

Fakülte üçüncüsü Elif Oflu ödülünü Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ile Prof. Dr. Atilla Arkan, fakülte ikincisi Umutcan Yıldız ödülünü Prof. Dr. M. Ali Yalçın ile Prof. Dr. Musa Eken, fakülte birincileri Mustafa Yüksek ve Hasan Karagöz ödülünü Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’tan aldı.

Tören, mezunların kep atmaları ile sona erdi.

27-06-2016 / ST
1.472 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.