Sakarya Üniversitesi Teknokent Büyümeyi Sürdürüyor

Sakarya Üniversitesi Teknokent Büyümeyi Sürdürüyor
05.05.2016
913
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde 2010 yılında faaliyete geçen Sakarya Üniversitesi Teknokent istikrarlı bir şekilde büyümeyi devam ediyor. Mevcut binası tam dolu kapasiteye ulaşan Teknokent için ek hizmet binası inşa edilecek. Teknokent Ek Kuluçka Hizmet Binası’nın temel atma töreni 7 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

2015 yılı başarılı geçti

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi Teknokent’in genç bir teknokent olmasına karşın her geçen istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ve başarılarıyla adından söz ettirdiğini söyledi. Prof. Dr. Elmas, “Kuruluşunun üzerinden sadece beş yıl geçmesine rağmen, Sakarya Teknokent kuruluş yatırımının 2,5 katı civarında yaklaşık 25 milyon TL Ar-Ge satış geliri elde ederek ülkemizin Ar-Ge ve inovasyon ekosistemininin lokomotif bir paydaşı olduğunu ispat etti. SAÜ Teknokent içerisinde şuan 62 firma bulunuyor ve toplamda 304 firma personel istihdam ediliyor” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Teknokent’in 2015 yılında en hızlı yükselen teknokentler arasında yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Elmas “Teknokentimiz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2015 yılında Türkiye’de 63 Teknokent içerisinde en hızlı yükseliş performansına sahip ikinci Teknokent unvanını kazandı. Sakarya Teknokent ayrıca 2014 yılında TÜBİTAK-TEYDEB 1513 kapsamında 10 milyon TL destek almaya hak kazanan toplam beş teknoloji transfer ofisinden (TTO) biri olmaya hak kazandı. Yine, 2015 yılı içerisinde 23 dış kaynaklı proje tamamlandı” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Teknokent olarak 2015 yılında TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisi Destekleme Programını alan beş üniversiteden biri olduk. TTO faaliyetleri üniversitemiz ve bölgemiz için çok büyük öneme sahiptir. Ayrıca TÜBİTAK tarafından her yıl yayınlanan Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’ne TTO faaliyetleri katkı sağlamıştır. 2015 yılı itibari ile Sakarya Üniversitesi 24 basamak atladı” şeklinde konuştu.

Teknokent öğretim üyelerini bekliyor

Teknoloji geliştirme bölgelerinin Ar-Ge çalışmalarında vergi muafiyetinin uygulandığı özel bir bölge olduğunu anımsatan Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Ar-Ge ofislerinin akademisyenlere açık olduğunu söyledi. Prof. Dr. Engin , “Akademisyenler kendi projelerini getirdiğinde yüzde 80 oranında, Teknokent ’in projelerini aldıklarında ise yüzde 70 oranında öğretim üyelerimizi destekliyoruz” dedi.

Sakarya Teknokent’in 2016 yılında önemli projelere imza atacağını vurgulayan Prof. Dr. Engin, “2010 yılında faaliyete geçen Sakarya Teknokent, mevcut tesisleri tam dolu kapasiteye ulaşmıştır. Hızla büyüyerek ve yoğun bir talebi olan teknopark için üçüncü bina inşaatımız başladı” ifadelerini kullandı.

03/05/2016 – MA
913 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.