Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden Temel Sanat Eğitimi Sergisi

20.05.2022

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Temel Sanat Eğitimi sergisinin açılışı Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 12.00’de gerçekleştirilecektir.

Temel Sanat Eğitimi; plastik sanatların temelini teşkil eden nokta, çizgi, leke, doku ve form gibi tasarım elemanlarının, kompozisyon, orantı, ritm, hareket, hiyerarşi ve armoni gibi temel tasarım ilkeleri ile yorumlanmasına dayanır.

Doç. Dr. Rasim Soylu tarafından yürütülen Temel Sanat Eğitimi dersine ait öğrenci çalışmalarından oluşan sergide nokta, çizgi, doku, form çalışmalarının yanı sıra renk skalaları ve renk armonileri yer almaktadır. Ayrıca doğadan obje etütleri, obje yorumlama, soyutlama ve stilizasyon çalışmaları da yer alacaktır.

Sergi 27 Mayıs tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine açık kalacak.