Sakarya Üniversitesi Patentleri Sanayi İle Buluşuyor

Sakarya Üniversitesi Patentleri Sanayi İle Buluşuyor
19.10.2015
590
A+
A-

Sakarya Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Adaptto Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, 20 Ekim 2015 Salı günü Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde “1. Proje Patent Pazarı” isimli bir etkinlik düzenlenecek.

Proje Patent Pazarı etkinliği kapsamında Sakarya Üniversitesi akademisyenleri tarafından alınmış olan 43 patent, sanayicilere bilgilendirme amacıyla sunulacak. Ulusal bazda katılımın gerçekleşeceği etkinliğin açılışında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO)  Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SAÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin konuşmalarını gerçekleştirecek.

Programda Türkiyede İnovatif Düşünceyi Geliştirme Zarureti Ve Teknolojilerin Ticarileştirilmesinde İzlenecek Yol Haritası, Uluslararası Proje Geliştirme Programları Ve İşbirlikleri konulu sunumların ardından, Sarpaş Danışmanlık Kurucusu, Girişim Savaşçısı Berke Serpaş ve Gençlik Eğitmeni Proje Uzmanı Ömer Kaya konferans verecek.

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin konu ile ilgili olarak, “Üniversitemiz içerisinde teknolojik alanda yapılan çalışmaların fikri sanayi mülkiyet korumasına alınması çok önemlidir. Bu nedenden dolayı Adaptto-Teknoloji Transfer Ofisi olarak akademisyenlerin fikirlerinin patent koruması altına alınması için çalışmalar yapmaktayız. Makine, Tıp, Biyomedikal, Elektronik, Elektrik, Mobilya sektörlerinde buluşlar sanayicilerimize sunulacaktır. Detaylı bilgi ve buluşları yerinde görmek isteyen tüm iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler etkinliğimize davetlidir” şeklinde konuştu.

15/10/2015 – MA


590 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.