Sakarya Üniversitesi Mezunlarının Sosyal Ağı Yayına Başladı

Sakarya Üniversitesi Mezunlarının Sosyal Ağı Yayına Başladı
29.05.2014
559
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü, mezunlar, şirketler ve SAÜ arasında çevrimiçi iletişimi sağlayan özelleşmiş bir sosyal ağ yazılımını devreye aldı.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Merkezinde 2010 yılında geliştirilen yazılımın yeni devreye alınan 6.0 sürümü 24 aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı ve geçtiğimiz ay yayına başlayarak mezunlar tarafından aktif olarak kullanılmaya başlandı.

SAÜ Mezun Bilgi Sistemi (MBS) adlı uygulama Web 2 ve Semantik teknolojiler kullanılarak tasarlanmış bir sosyal ağ yazılımı. Günümüzde sosyal ağların sahip olduğu çevre oluşturma, akış takibi, yazılı mesajlaşma, sesli görüşme, fotoğraf, video ve ses dosyası paylaşımları gerçekleştirip, etkinlik düzenleme ve topluluk kurma gibi temel çevrimiçi gereksinimleri karşılamaktadır. Bu temel özelliklerin yanı sıra sistem, diploma sorgulama, özgeçmiş oluşturma, iş veya eleman arama, iş ilanı ekleme, mezunlar dizininde arama yapma gibi unsurlar ile üniversite mezun veritabanından yararlanma olanaklarını da kayıt olmuş mezunlara açmaktadır.

Küresel sosyal ağlarla tümleşik olarak çalışabilen yazılım üzerinde, Sakarya Üniversitesi’ne ait hediyelik eşyaların satıldığı bir market arayüzü de kayıt olmuş mezunların kullanımına sunulmaktadır.

Mezun haritası özelliği ile onay veren mezunların çalıştıkları konumları işaretleyen servis, mezunların çalışma hayatları süresince birbirlerini bulmalarını ve desteklemelerini daha da kolaylaştırıyor.

Gelişmiş bir yönetim arayüzüne sahip MBS’de SAÜ mezunlarının çalışma hayatlarına dair bilgiler otomatik olarak istatistiksel verilere dönüştürülmektedir. Bu veriler ile Avrupa Birliği Bologna Sürecinde hedeflenen mezun geri bildiriminin ötesinde bir veri havuzu oluşturulabilmektedir. Bu sayede MBS uygulaması, kalitenin arttırılması amacıyla gerçekleştirilen gözlem, değerlendirme ve güncelleme süreçlerine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır.

Sakarya Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemi’ne http://www.mbs.sakarya.edu.tr/ adresinden erişilebilir.

29.05.2014- //

 

 
559 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.