Rüzgarlı

Sakarya Üniversitesi İlk 15’te

05.08.2016

Sakarya Üniversitesi, üniversiteleri akademik performanslarına göre sıralayan URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı’na göre 23 bilim alanı sıralamasında ilk 15’e girdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi URAP Araştırma Laboratuvarı, “Üniversitelerimizin 23 Bilim Alanına ve Dünya Genel Sıralamalarına Göre Durumları” sıralamasını açıkladı. Sakarya Üniversitesi, buna göre 23 bilim alanını kapsayan alan sıralamasında ilk 15’e girerek, büyük başarı gösterdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan sıralamada, Türk üniversitelerinin ülke içindeki ve dünyadaki yerleri veriliyor. Kurulduğu 2009’dan bu yana her yıl dünyanın akademik performansı en iyi olan 2000 üniversitesini sıralayan URAP Laboratuvarı, yaptığı dünya sıralamasında dünyada ilk yüzde 10’a giren Türk üniversitelerinin dünyadaki yerlerini öğrenebilmesini sağlıyor.

02-08-2016 / ST