Sakarya Üniversitesi Heyeti Bosna Hersek’te

Sakarya Üniversitesi Heyeti Bosna Hersek’te
18.09.2023
951
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan başkanlığındaki SAÜ heyeti, Bosna Hersek’teki Zenica Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Avdusinoviç ve Prof. Dr. Fuad Hadzikaduniç başkanlığındaki heyet ile görüştü. Görüşmede iki üniversite arasında işbirliğini artırmak amacıyla bir protokol imzalandı. Görüşmede ayrıca iki üniversite arasında AB projeleri ve Erasmus+ programı kapsamında ortak çalışmaların gerçekleştirilmesi kararı alındı.
SAÜ heyeti, ayrıca Zenica Üniversitesi Makine Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Plançiç başkanlığındaki heyet ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ortak projelerde çalışma, öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak ders programlarının geliştirilmesi konuları ele alındı.
Heyet daha sonra Mostar Dzemal Bijediç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rijad Novakoviç ve Prof. Dr. Azra Spago ile görüşmelerde bulundu. Kapasite artırımı ve özellikle Erasmus+ KA1 ve KA2 çağrılarına ortak başvurma kararı alınan toplantıda iki üniversite; proje bazlı ortaklık kurma kararı da aldı. SAÜ Heyeti Bosna Hersek’te bulunan Tuzla Üniversitesi Heyeti ile ikili görüşmelerde de bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Damir Zenunoviç başkanlığındaki Tuzla Heyeti ile yapılan görüşmede iki üniversite arasında yapılan daha önceki işbirliği anlaşmasının geliştirilmesi ve ayrıca fakülte ve bölümler arasındaki akademik işbirliğinin derinleştirilmesi kararlaştırıldı. Görüşmelerde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan’nın yanı sıra Uluslararası Ofis Koordinatörü Dr. Tuba Tatar, Uluslararası Projeler Uzmanı Dr. Hakan Demir ve Doç. Dr. Özer Uygun da hazır bulundu.


951 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.