Sakarya Üniversitesi Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü “13. Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi”ne katıldı

Sakarya Üniversitesi Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü “13. Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi”ne katıldı
06.12.2023
725
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü “13. Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi” etkinliği, The İstanbul Expo Center’da düzenlendi.Fuara, Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü’nden Koordinatör Doç. Dr. Cihan Selek Öz, Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Huzeyfe Aydın, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Görme Engelli Birimi’nden Şef İbrahim Bingül ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi’nin 13’üncüsü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde 30 Kasım-3 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Fuar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Engelli ve yaşlı bireylerin sağlık, rehabilitasyon ve profesyonel bakıma erişimlerindeki engelleri en aza indirmek ve sosyal hayatın her alanına entegre olmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 13.Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde 30 Kasım-3 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’de tek, dünyada ise 6’ncı büyük fuar olma özelliği taşıyan Engelsiz Yaşam Fuarı’nda engelli ve yaşlı bireylerin bağımsız yaşamlarını teşvik etmek üzere sağlık, rehabilitasyon ve bakım süreçlerini destekleyici araç-gereçlerin yanı sıra; erişilebilir uygulamalar da tanıtıldı.

Engelli ve yaşlı bireyler, aileler ve bakıcılar, üreticiler, sağlayıcılar, STK’lar ve kamu kurumlarını ilgili sektör paydaşlarıyla bir araya getirecek fuar ile engelli ve yaşlı bireylere yönelik güncel teknolojik ürünler ve çözümlerin yanı sıra sunulan hizmetler konusunda farkındalığı artırma ve iletişim ağlarının geliştirilmesine katkı sağlanması hedeflendi.


725 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.