Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Müzik Ziyafeti: “Güfteden Besteye Besteden Dile”

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Müzik Ziyafeti: “Güfteden Besteye Besteden Dile”

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği “Güfteden Besteye Besteden Dile” adlı müzik şöleni, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konserde, Prof.Dr. Hatice Selen Tekin başta olmak üzere birbirinden değerli sanatçılar sahne aldı.

Prof.Dr. Hatice Selen Tekin, konuşmasında müziğin evrenselliği ve Türk müziği ile sanat müziği arasındaki bağları vurguladı. Tekin, “Şarkılarla türküleri birbirinden hiç ayırmadım. Her zaman konserlerimde bir de türkü söylemek isterim. Çünkü topraktan beslenen bir ağacın dalları gibidir halk müziği ve sanat müziği. Aynı kökten beslenir, birbirinden ayırmak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Konserde Dr.Öğr Üyesi Cengiz Atlan’ın ney performansı incelikle işlenmiş melodilerle dinleyicilere ulaştı. Öğr.Gör. Tuncay Kardaş’ın kanun ustalığı ve Arş.Gör. Mehmet Der ile Öğr.Gör.Ümit Akça’nın bağlama performansları, müzikseverlerin takdirini kazandı. Davulda Dr.Öğr. Üyesi Umut Erdoğan’ın ritmi ve özgünlüğü, etkinliğe ayrı bir renk kattı. Ayrıca, Ud performansında Öğr.Gör.Hamdi İtil, kemanıyla Murat Örsel, ritim sazında Aydın Battal ve zeybek dans performansıyla Prof.Dr.Kerem Cenk Yılmaz ve Arş.Gör. Gül Kaplan Ekemen’in katkıları, geceyi daha da unutulmaz kıldı.

Konserde Prof.Dr. Hatice Selen Tekin, Şehnâz makamında “Feryad ki feryadıma imdad edecek yok”, “Beni ateşlere salan o kapkara gözler”, “Fırsat bulsam yare varsam”; Kürdili Hicazkâr makamında “Hayatta Yalnız Serâbı Var”, “Sen körfeze geldiğin zaman”, “Canandan uzak kaldı gönül”, “Mavi Gök, Mavi Deniz” şarkılarını seslendirdi. Ayrıca, Uşak türküsü “Telgrafın Tellerine” ve Sezen Aksu’dan “Sorma” şarkıları da dinleyicilere büyüleyici anlar yaşattı.

Konser, Sakarya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nejdet Karaca ,Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Emrah Doğan, Konservatuvar Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Kerem Cenk Yılmaz ve Doç. Dr. Dilek Cantekin Elyağutu gibi önemli isimlerin de katılımıyla gerçekleşti.

Konser, toplu fotoğraf çekimi ve belge takdiminin ardından sona erdi.

Haber ve Fotoğraf: Deniz Ay Usta

 

 
462 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.