Sakarya Üniversitesi Darbeye Karşı Yürüdü

Sakarya Üniversitesi Darbeye Karşı Yürüdü
22.07.2016
1.125
A+
A-

Sakarya Üniversitesi tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimine tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi tüm akademik ve idari tüm personeli ile birlikte ‘Darbeye Karşı Yürüyüş’ düzendi. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünden başlayan yürüyüşe SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da katıldı.

Vatansever Halkımız Gereken Cevabı Verdi

Yürüyüş öncesi okunan bildiri de “Halkın iradesine ipotek koymaya ve Türkiye Cumhuriyetini bir cemaat devletine dönüştürerek dış güçlerin hizmetçisi kılmaya kalkışan cemaat cuntacılarının darbe girişimi karşısındaki net tavrımızı açıkça ortaya koyuyoruz. Pensilvanya’daki din kalpazanına ve Cumhurbaşkanlığı, TBMM, MİT ve Emniyet gibi güzide kurumlarımıza bombalar yağdırma ve tankları halkın üzerine ateş saçarak sürme emrini verenlerin komuta merkezinde derdest edilen sözde ilahiyatçıya gereken cevabı vatansever halkımız vermiştir ve vermeye de devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yaşanan menfur darbe girişiminin din eğitiminin ve ilahiyat fakültelerinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunun vurgulandığı bildiride “Görülmektedir ki aklını, kalbini ve vicdanını askıya alıp sorgusuz itaat ve kör taklit merkezli bir din anlayışı son derece yanlıştır. Kur’an’da buyrulduğu üzere akletmeye, düşünmeye, sorgulamaya dayalı bir din anlayışının ve eğitiminin önemini bu vesile ile bir kez daha tecrübe etmiş bulunmaktayız. Şeffaf bir şekilde yürütülmesi gereken ve son derece hassas bir mesele olan din eğitiminin, halkın dinî duygularından beslenen ve onları maddi manevi açıdan sömüren bu tür oluşumların eline bırakılmaması gerektiğini de hatırlatmakta fayda mülahaza ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Bildirinin okunmasının ardından onlarca kişi ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. “Bu kürsüler hainlerin değil, alimlerindir”, “Alimler burada, hainler nerede” yazılı dövizler taşıyan akademisyenler, slogan atarak Demokrasi Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş Demokrasi (Kent) Meydanı’nda sona erdi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas Kent Meydanı’nda toplanan kalabalığı selamladı.

22/07/2016 – HAY

 
1.125 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.