Sakarya Üniversitesi Büyüyor

Sakarya Üniversitesi Büyüyor
09.02.2015
695
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, 2014-2015 Bahar yarıyılında yeni binaları ile eğitim öğretime başladı.

Yapımı bu yıl içinde tamamlanan ve tamamlanacak olan fakülte binaları ile laboratuvarlar hakkında bilgi veren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yapımı devam eden Hukuk Fakültesi’nin gelecek eğitim öğretim yılına hazır olacağını söyledi. Prof. Dr. Elmas, Deney Hayvanları Laboratuvarı, Yenikent Meslek Yüksek Okulu binaları ile BESYO binası çatısının da hazırlıklarını tamamlayarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılı güz dönemine yetiştireceklerini ifade etti.

Hukuk Fakültesi Binası Güz Dönemine Hazır Olacak

Hukuk Fakültesi’nin eğitim öğretime hazır olması için çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Elmas, “Hukuk Fakültesi binamızı bu yıl içinde tamamlayıp 2015-2016 eğitim-öğretim yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Fakülte binamızda 4 adet 250 kişilik ve bir adet 500 kişilik amfi olacak. Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültemiz hizmete açıldı. Orada da mevsim şartları el verdiği sürece peyzaj çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi. Esentepe Kampüsü’ne taşınacak İlahiyat Fakültesi’nin de inşaatının sürdüğünü belirten Elmas, 2016 yılında hizmete açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Esentepe Kampüsü’nde 2014 yılı içinde 5 laboratuvar binasının inşaatının başladığını ifade eden Rektör Elmas, şöyle devam etti: “Teknoloji Fakültesi Laboratuvarımızı vaat edilen süreden önce hizmete açtık. Sakarya Üniversitesi Araştırma-Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimize bağlı dört adet yeni merkezi laboratuvar binamız için de çalışmalar devam ediyor. Bu binalarımızdan bir tanesi hizmete girdi, diğer üç binamızı da Haziran ayında hizmete açmayı planlıyoruz.”

Deney Hayvanları Laboratuvarı Kuruluyor

Korucuk’ta Tıp Fakültesi binasının yanında Deney Hayvanları Laboratuvar binası kurulacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Elmas, “Korucuk Kampüsümüzde Deney Hayvanları Laboratuvar binası için çalışmalarımız başladı. Bu binamızı da 2015 yılı içinde hizmete açmayı planlıyoruz. Yapacağımız bu laboratuvar, Tıp Fakültemiz ile diğer bölümlerimiz için yayın ve proje alanında önemli katkı sağlayacak” diye konuştu.

Yenikent Eğitime Hazırlanıyor

Yoğun kar yağışı nedeni ile çöken Beden Eğitimi ve Yüksekokulu spor salonunun çatısının 2015 yılında yeniden yapılacağını belirten Rektör Prof. Dr. Elmas, şunları söyledi: “Beden Eğitimi ve Yüksekokulu spor salonumuzun çatısı için çalışmalar devam ediyor. Spor salonumuz önümüzdeki dönemde yenilenmiş görüntüsü ile hizmete devam edecek. Karaman’daki iş merkezleri ile ilgili projeler de tamamlandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu binalarda hazırlıklarını tamamladıktan sonra üniversitemize devredecek. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Sakarya Meslek Yüksekokuluna bağlı bölümlerimizin bir kısmı Karaman’da eğitim verecek.”

Daha Çok Teknoloji Üreten Bir Üniversite Olacağız

Sakarya Üniversitesi’nin, gerekli fiziki şartların tamamlamasına çok yakın olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Elmas, “Böylelikle fakültelerimizle ve laboratuvarlarımızla üniversite olarak sadece bir eğitim kurumu değil, bölgemizin, endüstrimizin hatta ülkemizin sorunlarını çözen ve yapılacak yatırımlarda teknoloji üretimi, bilgi ve işgücü konularında daha fazla destek verebilir duruma geleceğiz. SAÜ Teknokent’inin başarılarını, aldığı destekleri her fırsatta dile getirmeye devam ediyoruz. Türkiye’de 4. sıradayız, TÜBİTAK tarafından 10 milyonluk hibe aldık. Yine geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık da projelerimize destek olacaklarını belirtti.  Önümüzdeki yıllarda daha fazla teknoloji üreten bir üniversite olacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, Sakarya Üniversitesi’nin misyonuna uygun çalışmaların devam edeceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi olarak bir dünya üniversitesi olma hedefimiz var. Bu doğrultuda hedeflerimize uygun projelerimiz devam ediyor. Dünya üniversiteleri arasında yapılan araştırmalara baktığımız zaman, Sakarya Üniversitesi istikrarlı bir şekilde üst sıralara doğru ilerlemekte ve kalitesini her geçen gün arttırmaktadır. Sakarya Üniversitesi olarak tüm amacımız, öğrencilerimize yaraşır bilimsel başarıyı sürdürebilen, akademik ortama sürekli katkı yapabilen, araştırmacı, yenilikçi ve kaliteli bir üniversite olmaktır. Bu amaç doğrultusunda ilerlemeye ve büyümeye devam edeceğiz” diyerek konuşmasına tamamladı.

06/02/2015 – MA
695 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.