Sakarya Üniversitesi 40 Sıra Birden Yükseldi

21.06.2016

2009 yılından bu yana Türkiye’deki üniversitelerin akademik sıralamasını yapan ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesindeki University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2016-2017 dönemi sıralamalarını açıkladı. Sakarya Üniversitesi, açıklanan listede 30. sırada yer aldı. Böylece 4 yıl önce 70. sırada bulunan Sakarya Üniversitesi, 40 sıra birden yükselerek büyük bir başarı göstermiş oldu.

Sakarya Üniversitesi’nin dünyanın önde gelen üniversitelerinden birisi olma hedefi doğrultusunda sağlam adımlarla ilerlediğinin altını çizen Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Sakarya Üniversitesi’ni dünyanın önde gelen üniversiteleri arasına sokmak için yaptığımız çalışmaların sonucunu yavaş yavaş almaya başladık. Üniversitemiz her alanda bir yükseliş grafiği çizmekte, bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Son olarak URAP sıralamasında 4 yıl içinde 40 sıra birden yükselerek ilk 30 üniversite arasında yerini alan üniversitemiz büyük bir başarı göstermiştir. Bu başarıda katkısı olan tüm personelimize ve iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olmayı amaçlayan URAP Laboratuvarı, sıralamada “Makale Sayısı”, “Öğretim Üyesi Başına Düşen Makale Sayısı”, “Atıf Sayısı”, “Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı”, “Toplam Bilimsel Doküman Sayısı”, “Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman Sayısı”, “2015 Yılı Doktora Mezun Sayısı”, “Doktora Öğrenci Oranı” ve “Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı” olarak 9 göstergeyi kullandı.

21-06-2016 / ST