Sakarya Üniversitesi 1. E-Spor Bahar Festivali Tamamlandı

06.04.2021

Sakarya Üniversitesi Dijital Oyunculuk ve Elektronik Sporlar Öğrenci Topluluğu tarafından SAÜ Mezunlar Derneği desteğiyle gerçekleştirilen üniversitemizin ilk E-Spor Festivali çok sayıda öğrenciyi bir araya getirdi.

Festivalde yer alan oyunlardan League of Legends’a 65 öğrencinin oluşturduğu 13 Takım, Valorant’a 80 öğrencinin oluşturduğu 16 Takım, Teamfight Tactics’e 32 öğrenci katılım sağladı. Toplam 177 Sakarya Üniversitesi öğrencisinin katıldığı etkinliklerde başarı yakalayan takımlardan ve oyunculardan toplam 44 öğrenci ödül almaya hak kazandı.

Yayın platformu Twitch üzerinden gerçekleştirilen 1. E-Spor Bahar Festivali Final Yayını ise büyük ilgi topladı. Final yayınında League of Legends ve Valorant oyunlarının şampiyon takımları belirlendi. Yayın sırasında yapılan çekilişler ile beraber 11 Sakarya Üniversitesi öğrencisi çeşitli hediyeler almaya hak kazandı.

Festival süresince toplamda 547 tekil izleyici takip edip, canlı izlenme sayısı 1237’ye ve görüntülenme sayısı ise 1544’e kadar yükseldi.

Festivalde gerçekleştirilen sosyal medya paylaşımlarıyla beraber 143 bin 572 takipçiye ulaşıldı. İnstagram gönderileri aracılığıyla da 2327 kullanıcıya erişim sağlandı.