Gök Gürültülü

Sakarya Teknokent IASP Üyesi Oldu

29.09.2015

Sakarya Teknokent, Bilim, Teknoloji ve Girişimcilik alanında çalışmalarda bulunan ‘Uluslararası Bilim Parkları Konferansı ve Yenilik Alanları Birliği’ne (IASP) üye oldu.

Sakarya Teknokent ‘Uluslararası Bilim Parkları Konferansı ve Yenilik Alanları Birliği’ üyesi oldu. Bilim, Teknoloji ve Girişimcilik alanında çalışmalar sergileyen IASP, üyesi olan kuruluşların rekabet gücünü artırmak, yenilikçilik, girişimcilik kapasitelerini geliştirmek ve teknoloji transfer yoluyla küresel ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmayı desteklemektedir. IASP bünyesinde her yıl belirli konu başlıkları altında farklı ülkelerde konferanslar düzenlenmektedir.

Bu yıl Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de geniş bir katılım ile düzenlenen IASP Konferansı’na Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ve Adaptto-Teknoloji Transfer Ofisi Hibe Destekleri Birim Koordinatörü Dr. Ayla Eren katıldı.

2015 IASP Konferansı’nda Prof. Dr. Tahsin Engin ve Dr. Ayla Eren ülkemize, şehrimize ve üniversitemize ulusal anlamda fayda sağlayacak çeşitli temaslarda bulundu. IASP’a tam üyeliği kabul edilen Sakarya Teknokent’in tam üyelik bildirisini Genel Müdür Prof. Dr. Tahsin Engin aldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tahsin Engin, “Sakarya Teknokent olarak ulusal alanda işbirliklerini önemsiyoruz. Bu nedenle IASP’a üyeliğimiz bizim için çok önemlidir. Sakarya ilimiz, ekonomik, teknolojik ve rekabet alanlarında çok hızlı büyüyen şehrimizdir. IASP’ın amaçları ve faaliyetleri ile Sakarya yakından bağlantı kurmaktadır. Şimdiden bu üyelik Ülkemize, şehrimize ve üniversitemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

İlk işbirliği sağlandı

King Abdullah Universty of Science and Technology’den görevli Loay Alfi ile işbirliği anlaşması adına bir toplantı gerçekleştirildi. İlerleyen zamanlarda ikili görüşmeler devam ederek, faaliyetlere başlanacağı konusunda anlaşıldı.

Gelecek yıl Rusya’nın başkenti Moskova’da “Küresel Zihin – uluslararasılaşma ve sürdürülebilirlik” adı altında konferans düzenlenecek. 2017 IASP Konferansı ise İstanbul’da gerçekleştirilecek.

20.09.2015 – YC