Sakarya MYO’da Kitap Kritiği Yaptılar

Sakarya MYO’da Kitap Kritiği Yaptılar
03.03.2017
813
A+
A-

Adabilim Okulu öğrencileri Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksek Okulu’nda kitap kritiği yaptı.

Okumuş oldukları kitapların kritiklerini alanında uzman kişiler ile yapmaya devam eden Adabilim Okulu öğrencilerinin yeni durağı Sakarya Meslek Yüksek Okulu oldu. Adabilim Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencileri, okumuş oldukları yazar Özkan Öze’ye ait olan “Dersimiz Güzel Ahlak” kitabının kritiğini gerçekleştirdi. Sakarya MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gümüş’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını vurgulayan Gümüş, muhakeme yapabilen ve kendisini geliştirmeye adamış öğrencilerin geleceğe güvenle bakabileceklerini belirtti.

Hırsla değil azimle çalışmalı

Daha sonra Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı ve öğretim görevlisi Aykut Yılmaz ile birlikte kitap kritiği yapan öğrenciler, kendileri açısından verimli bir etkinlik olduğunu belirttiler. Öğretim Görevlisi Aykut Yılmaz, öğrencilere okuduklarının ve öğrendiklerinin kendilerinde davranış değişikliğine sebep olması tavsiyesinde bulunarak, “Daha sabırlı, daha hoşgörülü olmalıyız. Hırsla değil azimle çalışmalı, paylaşmayı öğrenmeli, davranışlarımızı doğru yönlendirmeliyiz” dedi.

Bireysel çabalar önemli

Toplumdaki değişimlerin bireysel çabalarla gerçekleştiğine dikkat çeken Yılmaz, “Aslında toplumda bir şeylerin düzelmesi için bireysel çabalara ihtiyaç var. Affedici ve hoşgörülü olduğumuzda hayatımızın ne kadar kolaylaştığını ve güzelleştiğini göreceğiz” dedi. Kritik sonrası sınıf öğretmeni Hacer Yılmaz, yoğun bir mesainin arasında kendilerine vakit ayırdığı için MYO müdür yardımcısı ve öğretim görevlisi Aykut Yılmaz’a teşekkür etti. İki okul arasında farklı projelerle de bir araya gelmek istediklerini belirten Hacer Yılmaz, Aykut Yılmaz’a çalışmalarında kolaylıklar diledi.

03-03-2017 / ST
813 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.