Sakarya-Kocaeli Dermatoloji Günleri

Sakarya-Kocaeli Dermatoloji Günleri
03.02.2015
1.358
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Sakarya-Kocaeli Dermatoloji Günleri Toplantısı”  Kocaeli’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakülteleri Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalları öncülüğünde periyodik olarak üç ayda bir kere düzenlenen ‘Sakarya-Kocaeli Dermatoloji Günleri Toplantısı’na öğretim üyeleri, uzman ve asistanlar katıldı.

Sifiliz (Frengi) hastalığının günümüzdeki durumunun tartışıldığı toplantıda, Sifilizin cinsel yolla bulaşan ve toplum sağlığını ilgilendiren bir hastalık olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Teoman Erdem, “Sfiliz, Treponema denilen bir mikroorganizmanın oluşturduğu, cinsel organda yara, deride döküntülerle seyreden bir hastalıktır. Son yıllarda giderek artış gösteren bu hastalık, maalesef gözden kaçabilmekte veya hastalar utanma duygusu ile doktora başvurmamaktadırlar. Ayrıca bildirimi zorunlu bir hastalık olmasına rağmen bazen bildirimi de resmi olarak yapılmamaktadır” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Erdem Sifiliz hastalığı şüphesi olan hastaların mutlaka deri ve zührevi hastalıklar uzmanına başvurmalarının ve gerekli tedaviyi yaptırmalarının, hasta ve toplum sağlığı açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

03/02/2015 – MA


1.358 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.