Sakarya, İstihdam Fuarı’na Hazırlanıyor

Sakarya, İstihdam Fuarı’na Hazırlanıyor
04.04.2016
685
A+
A-

Sakarya’daki Kamu Kurum ve STK temsilcilerinin oluşturduğu Sakarya Sinerji Ekibi, Sakarya Müteahhitler Birliği’nin ev sahipliğinde bir araya geldi.

Sakarya’daki Kamu Kurum ve STK temsilcilerinin oluşturduğu Sakarya Sinerji Ekibi, Sakarya Müteahhitler Birliği’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Geniş bir katılımın sağlandığı toplantıda Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF2016), nitelikli iş gücü, destek ve teşvikler görüşüldü.

Sakarya Müteahhitler Birliği’nin (SMB) yakın zamanda başkanlık görevini üstlenen Murat Bayrak yaptığı açılış konuşmasında, Sinerji Ekibi içerisinde yer almaktan ve böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Bayrak, yeni yönetimi ve ekibiyle ilimiz ve ülkemiz için fayda sağlayacak her türlü paylaşıma ve işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, toplantıya olan katılımın ve ilginin yoğun olmasından dolayı memnuniyetlerini belirtti. Sakarya’da başlanan bu olumlu sinerjinin ilimizin gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli bir kazanım olduğunu, ayrıca diğer illere de örnek teşkil ettiğini ifade eden Prof. Dr. Sarıbıyık, böylesine olumlu bir işbirliğinin yakın gelecekte dikkat çeken başarılara imza atacağını söyledi. Sakarya’daki Kamu Kurum ve STK’ları olarak geniş bir aile olduklarını belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

SAGİF2016 hazırlıkları başladı

Sakarya’daki Kamu Kurum ve STK’ların işbirliğinde bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek olan Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı’nın (SAGİF2016), çalışmalarına başlandı. İş gücü istihdamı ve kurumlar arası işbirliği açısından önemli çıktıları olan SAGİF’in bu yıl kent meydanında yapılması düşünülüyor; Valilik, Belediye ve Emniyet kurumlarıyla yapılacak görüşmeler sonrasında SAGİF’in yeri netlik kazanacak. SAGİF 2016’da başta ilimiz genelindeki firmalardan olmak üzere önemli sayıda firma katılımı hedefleniyor. Ayrıca kent meydanında olması asabiyle yoğun bir ziyaretçi potansiyeline sahip olacağı düşünülüyor.

SAGİF 2014 ve SAGİF 2015 sayesinde binlerce istihdam gerçekleştiğinin altını çizen İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, bu yıl ki katılımla çok daha yüksek sayıda istihdamın sağlanacağına inandıklarını belirtti. Başlatmış olduğu programlarla ve gerçekleştirdiği etkinliklerle dikkat çeken İŞKUR’un, işgücü istihdamının arttırılması hususunda her türlü desteğe açık olduğunu söyledi. SAGİF2016’nın daha öncekilere göre çok daha renkli olacağını belirten Kaya, gerek kamu kurumları olarak, gerekse STK’lar olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

+1 Eğitim Modeli nitelikli istihdam sağlıyor…

Nitelikli istihdamın sağlanması hususunda önemli bir yere sahip olan +1 Eğitim Modelleri kapsamında Meslek Yüksekokulları ve Teknoloji Fakültesi nezdinde bu güne kadar yaklaşık 15 bin öğrencinin işletmelerle buluşturulduğunu söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, yürütülen modelin sistematik bir yapıda işlediğini ve kurum temsilcilerinin de katkısıyla sağladığı katma değerinin giderek arttığını belirtti. +1 Eğitim Modelleriyle ülkemizdeki pek çok ilde benzer çalışmalar başlatıldığını söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi olarak “Örnek Model” olunduğunun altını çizdi.

Hedeflerin gün geçtikçe arttığını söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, Sakarya istihdamına katkı sağlamak üzere tersine beyin göçü üzerinde çalışmalar başladığını açıkladı. Özellikle Sakaryalı olup da farklı üniversitelerde okuyan gençlerimizin mezun olduktan sonra ilimiz istihdamına katılmaları yönündeki çalışmaların hız kazandığını belirtti.

+ 1 Eğitim modelinin, uygulama becerisinin kazandırılması ve öğrencilerin piyasa tecrübelerinin artması yönünde önemli bir çalışma olduğunu belirten Makine Mühendisleri Odası Sakarya İl Temsilciği Genel Sekreteri Salim Aydın, bu sürelerin daha da artması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca oda çalışmaları kapsamında, her türlü desteğe ve işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

SATSO – İl Milli Eğitim projesi ile istihdama değer katıyor

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Atilla Özgür, SATSO ile birlikte yürütülen proje ile öğrencilerin eğitiminden istihdamına kadar olan süreçte işletmeler ile okullar arasındaki işbirliğini güçlendirme amacında olduklarını belirtti. Projenin hızla devam ettiğini ve istihdam açısından önemli bir vizyon kazandırdığını belirten Özgür, farklı işbirliklerine hazır olduklarını belirtti.

Sakarya’nın Önceliği Nitelikli İşgücü İhtiyacı

Sakarya’da şu anda aktif olarak üretimde olan 4 adet, kurulma aşamasından olan 3 organize sanayi bölgesinin yer aldığını belirten SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş, bu alanlarda 20 bin çalışan olduğunu ve yakın zamanda bu sayının yaklaşık 90 bine çıkacağını belirtti. Bu hususta Sakarya’da önemli oranda nitelikli işgücü ihtiyacının doğacağını ve bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik çalışmaların da hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Ateş, gerçekleştirilen işbirlikleri ve projeler yanında SATSO’nun istihdama yönelik bir eğitim merkezi açacağı bilgisini aktardı.

İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, İŞKUR’un nitelikli işgücünün sağlanmasına yönelik başlattığı İşbaşı Eğitimi Programı ile Sakarya’da ciddi sayıda elemanın işletmelere gönderildiğini belirtti. İŞKUR teşviklerinin bu kapsamda giderek arttığını söyleyen Kaya, ilgili destek kapsamında işverenlerce istihdam garantili program düzenlenmesi durumunda katılımcı sayısının ’lardan % 50 oranına artırılabildiğini, bu kapsamda her zaman işverenlerin yanında olduklarını belirtti.

Hedef; katma değeri yüksek, ileri teknoloji ürünleri…

İşverenlere sağlanan teşvik ve desteklerin giderek arttığını söyleyen MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, MARKA olarak katma değeri yüksek teknoloji ürünleri üreten firmaların her zaman yanında olduklarını belirtti. Destek ve teşviklerden yararlanmak isteyen firmaların projelere odaklanması gerektiğinin altını çizen Ayhan, öncelikli alanlarda yerli üretim, inovasyon ve katma değeri yüksek teknolojik ürünlere dikkat çekti.

Yakın zamanda açılacak olan Kaynarca Makine İhtisas Organize Bölgesi’nin Türkiye’nin makine üretim üssü olacağını belirten Sakarya Makine İmalatçıları Derneği Başkanı Metin Kar, kendi üretim makinalarını üretebildiğimizi, kalite ve teknolojik olarak dünya ile rekabet edebilir bir düzeye çıktığımızın altını çizdi. Bu konumun devamı ve daha da gelişmesi için öncelikle makine sektörüne nitelikli eleman yetiştiren eğitime öncelik vermemiz gerektiğini belirten Kar, uygulamalı eğitimin yaygınlaşması ve uygulama sürelerinin arttırılması gerektiğini ifade etti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının KOBİ’lere yönelik çalışmalar başlattığını belirten Sakarya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin, teknolojik yenilenmeleri konusunda özellikle küçük sanayicilerin Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlamak ve onları yönlendirme amacıyla çalıştaylar düzenlendiğini belirtti. KOBİ’lerin destek ve teşviklerden faydalanmalarının önemini belirten Keskin, bakanlık aracılığıyla KOBİ’ler arasında farkındalığın oluşmaya başladığını ve KOBİ’lerin yerli teknoloji ürünleri ve Ar-Ge kapsamında projeler hazırladıklarını söyledi.

04.04.2016 – YC
685 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.