Sakarya İlahiyat Öğrencileri Ürdün’den Döndü

Sakarya İlahiyat Öğrencileri Ürdün’den Döndü
29.08.2016
594
A+
A-

SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından organize edilen Arapça Yaz kursuna katılmak amacıyla Ürdün’e giden İlahiyat Fakültesi öğrencileri yurda döndüler. Öğrenciler Ürdün’de 6 hafta boyunca Îvan Dil Enstitüsü tarafından Ceraş Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Arapça Yaz Kursuna katıldılar ve pratik Arapçalarını geliştirme fırsatı buldular. Ayrıca, Salt Türk Şehitliği, Aclun Kalesi, el-Bahru’l-Meyyit, Petra, Ummu Kays, Hicaz Demiryolu Amman İstasyonu gibi özellikle tarihi açıdan önem arzeden pek çok mekanı ziyaret etme imkanı da bularak önemli kültürel bilgiler elde ettiler.

Ürdün’de bulundukları süre içerisinde Aclun ve Yermuk Üniversitelerini de ziyaret eden İlahiyat Fakültesi Öğrencileri ayrıca Kudüs’e gidip Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kıldılar ve el-Halil ve Beyt Lahm gibi Filistin şehirlerini ziyaret etme imkanı buldular.

Kurs sonunda Ceraş Üniversitesi yetkilileri ve Îvan Enstitüsü Genel Müdürü Hâlid Benî Umer’in katılımıyla mezuniyet töreni düzenlendi ve öğrencilere belgeleri verildi. Törende, Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliği Müsteşarı  Emin Melih Tezel ve Tika Ürdün Koordinatörü Mehmet Sıddık Yıldırım da hazır bulundu.

Ürdün’den dönen ve İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarından Okt. Bayram Demircigil’in başkanlık ettiği 48 kişilik kafilede yer alan öğrenciler yurt dışında böyle bir deneyimi yaşama imkânı bulmalarından ötürü duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Organizasyona emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür eden SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı kursun başarılı geçtiğini söyleyerek 2010 yılından beri düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen yut dışı kurs organizasyonlarının gelecek yıllarda da devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti.

 


594 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.