Sakarya Darbeye Karşı Tek Yürek

Sakarya Darbeye Karşı Tek Yürek
18.07.2016
706
A+
A-

Sakarya, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla gerçekleştirilen mitingde buluştu.

Sakarya demokrasi nöbetinin 3’üncü gününde de Demokrasi Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan on binlerce vatandaş meydanda buluştu. Gerçekleştirilen mitingde Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Prof. Dr. Mustafa İsen,  Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, AK Parti Sakarya il başkanı ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, CHP ve MHP parti mensupları yer aldı. Vatandaşlar, “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Darbeye karşı omuz omuza” şeklinde sloganlar attı.

Millet Göğsünü Siper Etti

Mitingde kanuşan Vali Hüseyin Avni Coş şu değerlendirmelerde bulundu; “Devletimize, milletimize, demokrasimize, hukuk sistemimize karşı ortaya koyulan hain plana karşı milletimiz göğsünü siper etti. Hepiniz bizim için birer adsız kahraman olarak destan yazdınız. Türkiye’de en disiplinli bir şekilde demokrasi hareketini siz başlattınız. Valiliğimizi işgal eden darbeci hainlerin adalete teslim edilmesinde hepiniz katkıları var. Kamun düzeninin sağlanmasında emeğiniz çok büyük. Allah hepinizden razı olsun.”

Şehitlerimize Çok Şey Borçluyuz

Mitingin açılış konuşmasında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sizin kararlılığınız, metanetiniz, dirayetiniz ülkemizi karanlığa boğmaya çalışan çapulculara geri adım attırdı. Allah hepinizden razı olsun. Bu hepimiz için çok önemli bir meseledir. Geleceğimiz ve demokrasimiz için ülkemize sahip çıkıyoruz. Dün akşam burada yüz binlerle buluştuk. Bu akşam da bizi yalnız bırakmadınız. ‘Darbeye hayır’ diyoruz. Bugün Sakarya’da bizim çocuklarımızın geleceği için kendisini feda eden bir şehit kardeşimizin cenazesinde bir araya geldik. Şehitlerimize çok şey borçluyuz” diye konuştu.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas ise, şehitlere rahmet okuyarak başladığı konuşmasında, “Sakarya Üniversitesi öğrencilerimiz de burada. Onların talepleri doğrultusunda sınavları erteledik. 2 gündür her saniyesini dikkatle izlediğimiz bir süreç yaşadık. Bu sürecin en büyük kahramanı Sakarya halkıdır. Hepinizi gönülden kutluyoruz” şeklinde konuştu.

18/07/2016/SBB
706 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.